Tavada Lisan Balığı Tanımı İçin Gereçler
2 adet lisan balığı
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Tavada Lisan Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derisi alınmış lisan balığını yıkadıktan sonra güzelce kurulayın.
Tuz ve karabiber ile her tarafını ovun.
Lisan balıklarının her iki tarafını ince bir katman halinde una bulayın.
Yapışmaz genişçe bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı tereyağını koyun.
Orta ateşte balıkların her bir yüzünü 3-4 dk kadar pişirip servis tabağına alın.
Kalan yağ içerisine 2 yemek kaşığı limon suyu, kekik, az ölçüde tuz ve karabiber serpin ve 1-2 dk karıştırın.
Hazırladığınız sosu balıkların üzerinde gezdirip servis yapabilirsiniz.
Tavada Lisan Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet lisan balığı
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Tavada Lisan Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derisi alınmış lisan balığını yıkadıktan sonra güzelce kurulayın.
Tuz ve karabiber ile her tarafını ovun.
Lisan balıklarının her iki tarafını ince bir katman halinde una bulayın.
Yapışmaz genişçe bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı tereyağını koyun.
Orta ateşte balıkların her bir yüzünü 3-4 dk kadar pişirip servis tabağına alın.
Kalan yağ içerisine 2 yemek kaşığı limon suyu, kekik, az ölçüde tuz ve karabiber serpin ve 1-2 dk karıştırın.
Hazırladığınız sosu balıkların üzerinde gezdirip servis yapabilirsiniz.
Tavada Lisan Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı