Tavada Gül Böreği Tanımı İçin Gereçler
1 adet yufka
Ortasına sürmek için;
Sıvıyağ
İç harcı için;
Antep peyniri
Maydanoz
Tavada Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Öncelikle maydanozumuzu ince ince kıyıyoruz.
Daha sonra peynirimizi rendeliyoru ve karıştırıyoruz.
Şayet beyaz peynir yahut öbür peynir kullanmak isterseniz direkt ince kıyılmış maydanozla da karıştırabilirsiniz.
Daha sonra yufkamızı serip dört modüle bölüyoruz.
Her bir modüle öncelikle yağ serpiyoruz.
Yağla çok az sodayı karıştırıp da sürebilirsiniz.
Yufkanın geniş tarafından başlayarak rulo formunda sarıyoruz.
Tavayı hafif yağlıyoruz.
Tavanın tam ortasından başlayarak içe yanlışsız kıvırarak sarıyoruz.
Başka 3 parçayı da rulo biçiminde sarıp tavaya kalan yerden devam ederek gül halinde yerleştiriyoruz.
Üstünü kapatarak iki tarafını da kızarana dek pişiyoruz.
1 adet yufka
Ortasına sürmek için;
Sıvıyağ
İç harcı için;
Antep peyniri
Maydanoz
Tavada Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Öncelikle maydanozumuzu ince ince kıyıyoruz.
Daha sonra peynirimizi rendeliyoru ve karıştırıyoruz.
Şayet beyaz peynir yahut öbür peynir kullanmak isterseniz direkt ince kıyılmış maydanozla da karıştırabilirsiniz.
Daha sonra yufkamızı serip dört modüle bölüyoruz.
Her bir modüle öncelikle yağ serpiyoruz.
Yağla çok az sodayı karıştırıp da sürebilirsiniz.
Yufkanın geniş tarafından başlayarak rulo formunda sarıyoruz.
Tavayı hafif yağlıyoruz.
Tavanın tam ortasından başlayarak içe yanlışsız kıvırarak sarıyoruz.
Başka 3 parçayı da rulo biçiminde sarıp tavaya kalan yerden devam ederek gül halinde yerleştiriyoruz.
Üstünü kapatarak iki tarafını da kızarana dek pişiyoruz.