Tavada Ispanaklı Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavada Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
2 adet yufka
4 kısım taze soğan(pırasa yada soğan)
İstediğiniz kadar peynir( ben mozarella kullandım)
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Sosu için;
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Tavada Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağ koyup hafif ısındıktan sonra taze soğanları doğrayıp hafif kavuruyoruz.
Yıkayıp sirkeli suda belirttiğimiz ıspanakları hiç doğramadan soğanların üstüne ekliyoruz.
Tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz fazla yumuşamasın yufkalarla birlikte zati pişmeye devam edecek.
Ocağı kapatıp kenarı alıyoruz.
Başka bir tavaya hafif yağ gezdirip 2/3 modül küçük tereyağ koyuyoruz.
1 adet yufkayı serip başka yufkayı iki modüle ayırıp yarım modülünü üstüne seriyoruz ve sosun yarısısını üzerine sürüp ıspanak harcını suyunu süzerek üzerine dağıtıyoruz.
Üstüne peyniri koyup başka yarım yufkayı da üstüne koyup kalan sosu üzerine döküyoruz.
Dışta kalan yufkayı da tekrar üstüne kapatıp 2/3 adet küçük tereyağ koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
Orta ateşte her iki yüzünü 10 ar dk kızartıyoruz.
Yanında ayran yahut çay

Afiyet olsun

Tavada Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt