Tavada Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
1 buçuk çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un+ yarım su bardağından biraz fazla un
Çikolata sos için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Bir kaç kesim çikolata ( bir avuç damla çikolata yada 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata da olur. )
Piştikten sonra eklemek için
Yarım su bardağı soğuk su
Tavada Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için; yumurta şeker çırpılır.
Yağ, süt, kakao eklenir ve karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip kek harcımız tamamlanır.
Küçük kapaklı teflon tavamız yağlanır.
Kek harcı içine dökülüp kapağı kapatılır.
Tavanın büyüklüğü kadar iki üç kat folyo yapılır.
Orta büyüklükte ocağımız kısık açılır, folyo üzerine yerleştirilir.
Tavamız üzerine alınır.
Yaklaşık 45 dk da pişti benim kekim.
Üzerine dokunduğunuz da parmağınıza kek harcı yapışmıyor ise pişmiş demektir. Görüntüde ayrıntılı paylaştım. Kürdan ile de test edebilirsiniz.
Çikolata sos için; süt, un, şeker, nişasta, kakao tencereye alınıp pişirilir.
Kaynamaya başlayınca altı kapatılıp çikolata, vanilya ve yağ eklenip karıştırılır.
Daha sonra soğuk suyumuz eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Ara orta karıştıralım ki kabuk tutmasın.
Pişen kekimiz servis tabağına aykırı çevrilir. Üzerine hazırladığımız sos dökülüp ve süslenip dinlendirilir. .
Tavada Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
1 buçuk çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un+ yarım su bardağından biraz fazla un
Çikolata sos için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Bir kaç kesim çikolata ( bir avuç damla çikolata yada 1 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata da olur. )
Piştikten sonra eklemek için
Yarım su bardağı soğuk su
Tavada Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için; yumurta şeker çırpılır.
Yağ, süt, kakao eklenir ve karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip kek harcımız tamamlanır.
Küçük kapaklı teflon tavamız yağlanır.
Kek harcı içine dökülüp kapağı kapatılır.
Tavanın büyüklüğü kadar iki üç kat folyo yapılır.
Orta büyüklükte ocağımız kısık açılır, folyo üzerine yerleştirilir.
Tavamız üzerine alınır.
Yaklaşık 45 dk da pişti benim kekim.
Üzerine dokunduğunuz da parmağınıza kek harcı yapışmıyor ise pişmiş demektir. Görüntüde ayrıntılı paylaştım. Kürdan ile de test edebilirsiniz.
Çikolata sos için; süt, un, şeker, nişasta, kakao tencereye alınıp pişirilir.
Kaynamaya başlayınca altı kapatılıp çikolata, vanilya ve yağ eklenip karıştırılır.
Daha sonra soğuk suyumuz eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Ara orta karıştıralım ki kabuk tutmasın.
Pişen kekimiz servis tabağına aykırı çevrilir. Üzerine hazırladığımız sos dökülüp ve süslenip dinlendirilir. .
Tavada Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı