Tavada Kuru Yufka Böreği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavada Kuru Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
2 adet kuru yufka
İç malzemesi;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük soğan
2 haşlanmış patates
Tuz
Sos için;
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Üzeri için;
Susam

Tavada Kuru Yufka Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağı soğanla kavuruyoruz.
Haşlanmış patatesleri çatalla ezip 5 dk kadar daha kavuruyoruz.
Yufkaları ıslatacağımız sos malzemelerini derin bir kapta çırpıyoruz.
Tavayı yağlayıp susam serpiyoruz.
Kuru yufkaları 4 e bölüyoruz ve yaptığımız sosta tek tek ıslatıp tavaya diziyoruz.
1 yufkayı dizdikten sonra ara katmana soğanla kavurduğumuz patatesi koyup üzerine ıslattığımız yufka dan koymaya devam ediyoruz.
Kalan sosu üzerine döküp kısık ateşte kızarana kadar önlü arkalı pişiriyoruz.
Çok pratik ve lezzetli bir tarif. Afiyet olsun.

Tavada Kuru Yufka Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt