Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Yarım demet maydanoz
3-4 adet sivri biber
2 adet kapya biber
3-4 diş sarımsak
2 orta boy soğan
3 domates
600 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Pulbiber
Tuz
Karabiber
Hamuru için;
7 bardak un
1 5 bardak süt
1,5 bardak su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu
Tavada Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurdan başlayalım. Kuru malzemeleri karıştırıp ortasını açalım sütü ilave edip yavaşça yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş suyu ilave edelim. Çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
Üstüne streç kapatıp dolapta 15 20 dk dinlendirelim.
Bu sırada iç harcı hazırlayalım malzemeleri tek tek robottan geçirelim.
Bir kaba alıp kıyma ve baharatları ekleyip elimizle yoğuralım.
İç harcı dolaba atıp hamuru çıkaralım.
Elimizle hamuru bi toparlayıp mandalına büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Üstünü streçle kapatalım kurumaması için.
İlk bezeyi alıp ince bi şekilde merdaneyle açalım.
5- 6 bezeyi açıp bir bezin üzerine serelim ,üst üste koymayalım yapışır.
Sonra açtığımız yufkalardan birini alıp üzerine 2 yemek kaşığı kadar harçtan koyalım elimizle yayalım.
Büyük bi tabak yardımıyla ısınmış tavaya koyup kapağını kapatalım. Ocak kısık ateşte olmalı.
O pişerken bir başka bezeyi açabilirsiniz Ben bazılarını da tost makinasında denedim orda biraz daha yavaş pişiyor.
3- 5 dk kaldıktan sonra altını kontrol edelim pişmişse çıkarıp kapaklı bir kaba koyalım. Soğumaması için. Soğutmadan yiyebilirsiniz, afiyet olsun
Tavada Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım demet maydanoz
3-4 adet sivri biber
2 adet kapya biber
3-4 diş sarımsak
2 orta boy soğan
3 domates
600 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Pulbiber
Tuz
Karabiber
Hamuru için;
7 bardak un
1 5 bardak süt
1,5 bardak su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu
Tavada Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurdan başlayalım. Kuru malzemeleri karıştırıp ortasını açalım sütü ilave edip yavaşça yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş suyu ilave edelim. Çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
Üstüne streç kapatıp dolapta 15 20 dk dinlendirelim.
Bu sırada iç harcı hazırlayalım malzemeleri tek tek robottan geçirelim.
Bir kaba alıp kıyma ve baharatları ekleyip elimizle yoğuralım.
İç harcı dolaba atıp hamuru çıkaralım.
Elimizle hamuru bi toparlayıp mandalına büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Üstünü streçle kapatalım kurumaması için.
İlk bezeyi alıp ince bi şekilde merdaneyle açalım.
5- 6 bezeyi açıp bir bezin üzerine serelim ,üst üste koymayalım yapışır.
Sonra açtığımız yufkalardan birini alıp üzerine 2 yemek kaşığı kadar harçtan koyalım elimizle yayalım.
Büyük bi tabak yardımıyla ısınmış tavaya koyup kapağını kapatalım. Ocak kısık ateşte olmalı.
O pişerken bir başka bezeyi açabilirsiniz Ben bazılarını da tost makinasında denedim orda biraz daha yavaş pişiyor.
3- 5 dk kaldıktan sonra altını kontrol edelim pişmişse çıkarıp kapaklı bir kaba koyalım. Soğumaması için. Soğutmadan yiyebilirsiniz, afiyet olsun
Tavada Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı