Tavada Pratik Yumuşacık Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için ;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sos için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
40 gram çikolata
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Tavada Pratik Yumuşacık Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kekimizi yapıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
İçerisine sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Kalan tüm malzemeleri ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar hamurumuzu çırpıp hazırlıyoruz.
Ben çok fazla çırpmam bütün keklerimi, köpürttüğümüz yumurta ve şeker sönmesin diye .
Hazırladığımız hamuru, içini tereyağladığımız ve un serptiğimiz tencereye alıyoruz.
Tencerenin altına 3 kat alüminyum folyo kaplıyoruz ki ocaktaki ısı tencereye eşit dağılsın diye.
Orta göz ocakta altı kısık, kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Ben 30 dk pişirdim.
Kürdan testi ile kekimizin piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatıyoruz.
Bir kaç dk kek ılındıktan sonra tencereye 1 su bardağı sütü gezdirerek kekimizi ıslatıyoruz.
Süt çektikten sonra servis tabağımıza keki alabiliriz.
Kek pişersen o esnada sosumuzu pişiriyoruz.
Çikolata hariç tüm malzemeleri tavaya alıp kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra bir kaç dk fokurdatıp kıvam almasını bekliyoruz.
Ocağın altını kapatıp içerisine çikolatayı ekliyoruz.
Sos soğuyana kadar ara ara karıştırmaya devam ediyoruz, üstü kabuklanmasın diye.
Ilıyan sosumuzu ılık kekimizin üzerine döküp afiyetle yiyoruz.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Tavada Pratik Yumuşacık Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için ;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sos için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
40 gram çikolata
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
Tavada Pratik Yumuşacık Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kekimizi yapıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
İçerisine sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Kalan tüm malzemeleri ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar hamurumuzu çırpıp hazırlıyoruz.
Ben çok fazla çırpmam bütün keklerimi, köpürttüğümüz yumurta ve şeker sönmesin diye .
Hazırladığımız hamuru, içini tereyağladığımız ve un serptiğimiz tencereye alıyoruz.
Tencerenin altına 3 kat alüminyum folyo kaplıyoruz ki ocaktaki ısı tencereye eşit dağılsın diye.
Orta göz ocakta altı kısık, kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Ben 30 dk pişirdim.
Kürdan testi ile kekimizin piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatıyoruz.
Bir kaç dk kek ılındıktan sonra tencereye 1 su bardağı sütü gezdirerek kekimizi ıslatıyoruz.
Süt çektikten sonra servis tabağımıza keki alabiliriz.
Kek pişersen o esnada sosumuzu pişiriyoruz.
Çikolata hariç tüm malzemeleri tavaya alıp kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra bir kaç dk fokurdatıp kıvam almasını bekliyoruz.
Ocağın altını kapatıp içerisine çikolatayı ekliyoruz.
Sos soğuyana kadar ara ara karıştırmaya devam ediyoruz, üstü kabuklanmasın diye.
Ilıyan sosumuzu ılık kekimizin üzerine döküp afiyetle yiyoruz.
Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Tavada Pratik Yumuşacık Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı