Son konular

Tavada Yumuşacık Bazlama

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Tavada Yumuşacık Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı dolusu un
1.5 bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

Tavada Yumuşacık Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, maya, şeker, tuz bir kaba alalım maya eriyene kadar çırpalım. Ardından unu ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Su yeterli gelmezse azar azar ekleye bilirsiniz kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
Ardından üstünü sofra ile örtüp en az 1 saat dinlendirip, mandalina büyüklüğün de yumakları oklava yardımı ile açalım açtığımız hamurların üstünü örtüp dinlendirelim.
Bütün hamurları bu şekilde yapalım ilk açtığınız bezden pişirmeye başlayınız ki en son açtığınız hamurlar dinlensin.
Pişirmek için granit tavayı ocağa alıp, ısıtalım ve açtığımız hamurları arkalı önlü istediğiniz derecede pişirin. Afiyet olsun.
Tavada Yumuşacık Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt