Tavuğun En Hoş Hali Çıtır Tavuk Tanımı İçin Gereçler
1 kilo tavuk göğsü
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı köri sosu
3 diş sarımsak rendesi (Ben 1, 5 çay kaşığı sarımsak tozu kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yumurta
Bulamak İçin
3 yemek kaşığı mısır unu
6 yemek kaşığı galeta unu
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay kaşığı karbonat
Kızartmak İçin
Bol sıvı yağ
Tavuğun En Hoş Hali Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba yumurta, yoğurt, süt, sarımsak ve öbür tüm baharatları ekleyip karıştıralım.
Tavukları büyük jülyenler halinde dilimleyelim ve hazırlamış olduğumuz sosumuza ekleyip karıştıralım. 4 saat kadar dolapta dinlendirelim.
Bol sıvı yağımızı ocağa alalım. O ısınırken bizde bulama harcını yapalım.
Yayvan bir kaba mısır unu, galeta unu, karbonat, nişasta ve unu ekleyip harmanlayalım.
Dinlenen tavuklarımızı evvel unlu karışıma bulayıp sonra kızgın bol sıvı yağ da kızarıncaya kadar pişirelim. Kızaran tavuklarımızı içi pişmez diye çok fazla ateşte bekletmeyelim. İçi yumuşak olması kıymetli. Kızarınca birini çıkartıp denetim edebilirsiniz.
Eşlerinize çok uygun maç izleme menüsü oluyor. Çocuklarımıza mesken imali patates kızartması eşliğinde ve içinde ne olduğunu bildiğimiz inançlı bir fastfood tercihi. Tabiki küçük büyük herkesin hayır diyemeyeceği hoş bir menü olduğu kesin.
İsterseniz yağda kızartmaz fırına verebilirsiniz. Lakin kimi tatlar kalorisi yüksek olunca nedense daha lezzetli olmuyor mu Şiddetle tavsiyemdir. Şimdiden herkese afiyet olsun….
1 kilo tavuk göğsü
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı köri sosu
3 diş sarımsak rendesi (Ben 1, 5 çay kaşığı sarımsak tozu kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yumurta
Bulamak İçin
3 yemek kaşığı mısır unu
6 yemek kaşığı galeta unu
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay kaşığı karbonat
Kızartmak İçin
Bol sıvı yağ
Tavuğun En Hoş Hali Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba yumurta, yoğurt, süt, sarımsak ve öbür tüm baharatları ekleyip karıştıralım.
Tavukları büyük jülyenler halinde dilimleyelim ve hazırlamış olduğumuz sosumuza ekleyip karıştıralım. 4 saat kadar dolapta dinlendirelim.
Bol sıvı yağımızı ocağa alalım. O ısınırken bizde bulama harcını yapalım.
Yayvan bir kaba mısır unu, galeta unu, karbonat, nişasta ve unu ekleyip harmanlayalım.
Dinlenen tavuklarımızı evvel unlu karışıma bulayıp sonra kızgın bol sıvı yağ da kızarıncaya kadar pişirelim. Kızaran tavuklarımızı içi pişmez diye çok fazla ateşte bekletmeyelim. İçi yumuşak olması kıymetli. Kızarınca birini çıkartıp denetim edebilirsiniz.
Eşlerinize çok uygun maç izleme menüsü oluyor. Çocuklarımıza mesken imali patates kızartması eşliğinde ve içinde ne olduğunu bildiğimiz inançlı bir fastfood tercihi. Tabiki küçük büyük herkesin hayır diyemeyeceği hoş bir menü olduğu kesin.
İsterseniz yağda kızartmaz fırına verebilirsiniz. Lakin kimi tatlar kalorisi yüksek olunca nedense daha lezzetli olmuyor mu Şiddetle tavsiyemdir. Şimdiden herkese afiyet olsun….