Tavuk Bonfile (Döküm Tavada) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğüs
Baharatlar (cajun, kırmızı toz biber, kekik, kimyon, tuz)
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (kızartmak için)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş isli peynir (Eriyen herhangi bir peynirde kullanabilirsiniz)
Tavuk Bonfile (Döküm Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Göğüs tavuğumuzun altına ve üstüne bıçakla kare çizikler açalım.
Heryerini kaplayacak şekilde tüm baharatlarımızla bulayalım.
İyice ısınmış olan döküm tavamıza yağı ekliyelim ve yağda ısınınca tavuklarımızı tavaya koyalım.
Her iki tarafı da yeterince piştiğinde üstüne rendelenmiş isli peynirimizi serpelim ve tereyağını tavaya atalım.
Tavuğun alt kısmını tamamen tereyağına bulayalım ve kaşık yardımıyla eriyen yağdan alarak üstüne de dökelim ve ocağı kapatın.
Dilimledikten sonra üstüne istediğiniz sosları dökün ve chedar ve barbekü kullandım.Yanınada cajun baharatlı patates kızarttım lütfen ekmeksiz yiyelim
Tavuk Bonfile (Döküm Tavada) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğüs
Baharatlar (cajun, kırmızı toz biber, kekik, kimyon, tuz)
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (kızartmak için)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş isli peynir (Eriyen herhangi bir peynirde kullanabilirsiniz)
Tavuk Bonfile (Döküm Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Göğüs tavuğumuzun altına ve üstüne bıçakla kare çizikler açalım.
Heryerini kaplayacak şekilde tüm baharatlarımızla bulayalım.
İyice ısınmış olan döküm tavamıza yağı ekliyelim ve yağda ısınınca tavuklarımızı tavaya koyalım.
Her iki tarafı da yeterince piştiğinde üstüne rendelenmiş isli peynirimizi serpelim ve tereyağını tavaya atalım.
Tavuğun alt kısmını tamamen tereyağına bulayalım ve kaşık yardımıyla eriyen yağdan alarak üstüne de dökelim ve ocağı kapatın.
Dilimledikten sonra üstüne istediğiniz sosları dökün ve chedar ve barbekü kullandım.Yanınada cajun baharatlı patates kızarttım lütfen ekmeksiz yiyelim
Tavuk Bonfile (Döküm Tavada) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı