Tavuk Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo tavuk but
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates rendesi
1 konserve garnitür
Tuz
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Kekik
1 su bardağı sıcak su
Beşamel Sos İçin ;
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin
300 gram kaşar peyniri
Tavuk Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küçük küçük dilimledikten sonra tavaya alıyoruz.
Biraz kavrulduktan sonra içerisine yeşil biber ve kapya biberimizi ekliyoruz.
Daha sonra tavuklarımızı ekliyoruz. İyice pişene kadar kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz.
Sonra salçamızı ekliyoruz biraz daha piştikten sonra rendelediğimiz domatesi ekliyoruz.
Yemeğimizi indirmeye yakın garnitür ve sarımsağı ekledikten sonra pişen yemeğimizi kenara alıyoruz.
Beşamel sos için tereyağı erittikten sonra unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Üzerine 3 su bardağı sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
Kaynayınca kenara alıyoruz. Büyük bir borcama yada tepsiye tavuğumuzu seriyoruz.
Üzerine beşamel sosu da ekledikten sonra kaşar peynirimizi eşit miktarda yayıyoruz.
Önceden ısıtmış olduğumuz 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Tavuk Buğu Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo tavuk but
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates rendesi
1 konserve garnitür
Tuz
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Kekik
1 su bardağı sıcak su
Beşamel Sos İçin ;
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin
300 gram kaşar peyniri
Tavuk Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küçük küçük dilimledikten sonra tavaya alıyoruz.
Biraz kavrulduktan sonra içerisine yeşil biber ve kapya biberimizi ekliyoruz.
Daha sonra tavuklarımızı ekliyoruz. İyice pişene kadar kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz.
Sonra salçamızı ekliyoruz biraz daha piştikten sonra rendelediğimiz domatesi ekliyoruz.
Yemeğimizi indirmeye yakın garnitür ve sarımsağı ekledikten sonra pişen yemeğimizi kenara alıyoruz.
Beşamel sos için tereyağı erittikten sonra unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Üzerine 3 su bardağı sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
Kaynayınca kenara alıyoruz. Büyük bir borcama yada tepsiye tavuğumuzu seriyoruz.
Üzerine beşamel sosu da ekledikten sonra kaşar peynirimizi eşit miktarda yayıyoruz.
Önceden ısıtmış olduğumuz 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Tavuk Buğu Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı