Son konular

Tavuk Büryan

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuk Büryan Tanımı İçin Malzemeler
1 tane bütün tavuk(baget de olabilir)
6 çay bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Tuz
1 kavanoz garnitür
Tavuğu haşlamak için:
1 tane havuç
1 tane kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Tavuk Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk uygunca haşlanır.
Diğer tarafta pirinç güzelce yıkanır.
Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir.
Daha sonra tereyağı ve zeytinyağı eritilir.
Üzerine sarımsak, salça,kekik eklenir.
Ardından düzgünce yıkanıp süzülmüş pirinç de eklenip biraz daha kavrulur.
Garnitür de eklenip ocağın altı kapatılıp karıştırılır.
Yuvarlak büyük uzunluk borcama yerleştirilir.
Üzerine haşladığımız tavuklar modüller halinde tam kapatılacak halde yerleştirilir.
3 su bardağı tavuk suyu gezdirilir.
190 derece evvelce ısıtılmış fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
Fırından çıkarılır 10 dk dinlendirilip servis yapılır.
notirincin suyu çekmesine nazaran su eklenebilir.
Bu ölçü 6-8 kişilik siz ölçüyü azaltabilirsiniz.
Tavuk Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt