Tavuk But Haşlama (Şifa Deposu) Tanımı İçin Malzemeler
5 orta uzunluk patates
2 adet havuç
2 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
6 adet tavuk butu(1kg)
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ
Maydanoz
Tuz ,karabiber
Tavuk But Haşlama (Şifa Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencere tabanına bir ölçü sıvı yağ koyalım, derileri çıkarılmış butları çevirerek kızartalım, çok fazla kızartmaya gerek yok mühürleme üzere düşünebiliriz. Butları kenara alalım.
Tenceremize biraz daha sıvı yağ koyalım .
Yemeklik doğranmış soğanı koyalım 2-3dk kavuralım .
Havuçu ek edelim.
1 çorba kaşığı un ve tereyağını ek edelim 2dk kavuralım.
Üzerine kızarttığımız butları koyalım en üzerine irice doğradığımız patatesleri ek edelim.
Sarımsağı doğrayalım, üzerini 2 parmak geçecek kaynamış suyunu koyalım.
Tuzunu bu evrede verebiliriz orta ateşte pişirmeye bırakalım.
Patatesler yumuşayıp tavuklar pişinceye kadar pişirelim denetimli.
Altını kapatmaya 5 dakika kala doğranmış maydanozu ,karabiberi, 1 adet limon suyunu içine ek edelim ,altını kapatalım.
Sulu bir yemektir suyunu çorba niyetine içebiliriz serviste kesinlikle ek limon suyu kullanalım afiyet olsun.
Tavuk But Haşlama (Şifa Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 orta uzunluk patates
2 adet havuç
2 orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
6 adet tavuk butu(1kg)
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ
Maydanoz
Tuz ,karabiber
Tavuk But Haşlama (Şifa Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencere tabanına bir ölçü sıvı yağ koyalım, derileri çıkarılmış butları çevirerek kızartalım, çok fazla kızartmaya gerek yok mühürleme üzere düşünebiliriz. Butları kenara alalım.
Tenceremize biraz daha sıvı yağ koyalım .
Yemeklik doğranmış soğanı koyalım 2-3dk kavuralım .
Havuçu ek edelim.
1 çorba kaşığı un ve tereyağını ek edelim 2dk kavuralım.
Üzerine kızarttığımız butları koyalım en üzerine irice doğradığımız patatesleri ek edelim.
Sarımsağı doğrayalım, üzerini 2 parmak geçecek kaynamış suyunu koyalım.
Tuzunu bu evrede verebiliriz orta ateşte pişirmeye bırakalım.
Patatesler yumuşayıp tavuklar pişinceye kadar pişirelim denetimli.
Altını kapatmaya 5 dakika kala doğranmış maydanozu ,karabiberi, 1 adet limon suyunu içine ek edelim ,altını kapatalım.
Sulu bir yemektir suyunu çorba niyetine içebiliriz serviste kesinlikle ek limon suyu kullanalım afiyet olsun.
Tavuk But Haşlama (Şifa Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı