Tavuk Ciğeri – Mantarlı Patatesli

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Tavuk Ciğeri - Mantarlı Patatesli Tanımı İçin Malzemeler
2 orta uzunluk soğan
2 büyük patates yahut 4 orta patates
Yarım kg tavuk ciğeri
10- 15 tane küçük mantar
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Ciğeri - Mantarlı Patatesli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanları ince doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz.
Rengi çok dönmeden küp doğranmış patatesleri ekliyoruz ve kavuruyoruz.
Patateslerin rengi hafif dönünce tencerenin kenarına alarak görseldeki üzere yıkanmış ciğerleri ekliyoruz.
Hızlı biçimde kavuruyoruz ki tabanı tutmasın.
Ciğerlerin dışı kaplanınca 1 kaşık tereyağ ekleyip tenceredeki herşeyi karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Patateslerin altları kararmaya başlayınca kalan tereyağı ekliyoruz ve baharatları ekliyoruz.
Ocaktan almaya 3 dk kala soyulmuş mantarları ekliyoruz.
Not : mantar 3 dk dan fazla pişmez ve suyu saldırılmaz.

Not : ocak yemek boyunca daima en yüksekte olacak sakın kısmayın.

Not : et eserleri kısık ateşte pişirilmez ve suyu saldırılmaz.

Tavuk Ciğeri - Mantarlı Patatesli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt