Son konular

Tavuk Ciğeri

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuk Ciğeri Tanımı İçin Materyaller

Ciğer için;
1 kg tavuk ciğeri
Yarım çay bardağı yemek yağı
1 su bardağı sıcak su
İri bir baş soğan
3-4 kol maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Baharat çeşitleri
Dürüm için;
Çiğ köfte yufkası lavaş yada olağan yufka
3-4 yaprak marul
Maydanoz
3-4 dilim domates
3-4 tane biber turşusu
Tercihe nazaran tuz ve baharatlar

Tavuk Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ciğer yıkanır, doğranır, boş tavada suyu çıkana kadar kavrulur. Suyunu çekince yağ ek edilir, kavrulur. Sıcak su ek edilir çekene kadar haşlanır. En son baharatları atıp karıştırıp indirilir.
Soğan piyazlık doğranır, isteğe nazaran isotla ovulur. Maydanoz ince doğranır.
Ciğer ve soğan karıştırılır üzeri maydanozla süslenir. Bu biçimde tabakta servis edilir.
Dürüm de yapılır.
Dürüm yapmak için; yufkanın ortasına marul, domates, maydanoz konulur. Üzerine kaşıkla ciğerden dağıtılır. İçine turşu ve baharat çeşitleri de tercihe nazaran ek edebilirsiniz.
Not: Ciğer b12 ve demir vitamini istikametinden çok varlıklı besindir. Yanında içecek olarak süt eserleri tercih edilmemeli. Demir vitamini emilimini azaltmamak için. Afiyet olsun

Tavuk Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt