Tavuk Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Didiklenmiş tavuk
Tavuk suyu
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet yer elması yada patates
Tuz,limon suyu
Toz, acı pul biber
Bir tutam maydanoz yahut dereotu
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı un
Sarımsak
Sıvı yağ

Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan, kapya biber,sarımsak minik minik doğranır.
Havuç, yer elması yada patates rendelenir.
Biraz sıvı yağında evvel havuç sotelenir,peşine soğan sarımsak, en son kapya biber ,patates yada yer elması eklenir biraz kavrulan gereçlere un eklenir kavrulur ve tavuk suyu ek edilir tuz atılır kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya tel şehriye eklenir haşlandıktan sonra tavuklar ek edilir 3-5 dk daha kaynatılır.
Pişen çorbamıza isteğe bağlı limon suyu ve baharatlar eklenir.
Pişen çorbamızı üzerine maydanoz yada dereotu doğmayacak servis edebilirsiniz.
Afiyet,şifa olsun.

Ben 1,5 yaşındaki oğluma içiriyorum blenderdan geçirerek.

Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt