Son konular

Tavuk Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
16
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2 tavuk but
1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
5 bardak tavuk suyu
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz
Karabiber, pulbiber

Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı

Öncelikle tavuk etini 1 litreden fazla su ekleyerek haşlayalım. Tavuk pişip soğuyunca küçük kesimlere ayıralım.
Artık çorbamızı hazırlamaya başlayalım. 1 tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyalım.
Yağ eridikten sonra tepeleme yemek kaşığı unu katıp kabarana kadar kavuralım.
Üzerine 5 bardak tavuk suyunu ekleyelim. Tavuk etlerini de katalım.
Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi katalım. Şehriyeler pişene kadar kaynatalım. En fazla 15 dakikada kaynıyor.
Tuzunu ekleyip ağzını kapatalım.
Servis esnasında pulbiber, karabiber katalım.
Not:ister bütün tavuk alıp yapabilirsiniz. Ben bir gün evvelce 6 tavuk butunu haşladım, ikisini kullandım.

Tam bir şifa kaynağı çok lezzetli bir çorba.

Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet tavuk budu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 dolu yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı pirinç 1 çay bardağı tel şehriye 1 adet yumurtanın sarısı 1 çeyrek limon suyu Tuz Pul biber Karabiber Kekik Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Köy Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler Tavuk suyu için: 1 adet tavuk göğüs ( but olsa daha iyi olur bende yoktu ) Yarım adet kuru soğan 1 adet havuç 10-12 tane karabiber 1-2 adet tavuk bulyon ( katmasanız da olur ben seviyorum ) 5 su bardağı su Tuz ( terbiyesini ilave...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet tavuk but 1 adet havuç 1 çay bardağı arpa şehriye Tuz, karabiber Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuk butunu tencereye alıyoruz üzerini geçecek halde su ile dolduruyoruz 2,3 çay kaşığı tuz atıp ocakta kaynamaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 adet küçük tavuk baget ( haşlanmış ve didiklenmiş) 2 adet havuç 1 adet orta uzunluk soğan 3 diş sarımsak 1 küçük çay bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı un 6,5- 7 su bardağı tavuk suyu 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
Arabaşı Çorbası Ve Hamuru (Orjinal Tanım Kesinlikle Bu Tarifle Deneyin) Tanımı İçin Materyaller Arabaşı hamuru için gereçler 1 su bardağı artı yarım çay bardağı un 5 su bardağı su 2 çay kaşığı tuz Arabaşı çorbası tavuk haşlama kısmı için 1 tane tüm tavuk yada 4..5 tane but da olur ( tavuğun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt