Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2 tavuk but
1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
5 bardak tavuk suyu
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz
Karabiber, pulbiber
Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuk etini 1 litreden fazla su ekleyerek haşlayalım. Tavuk pişip soğuyunca küçük kesimlere ayıralım.
Artık çorbamızı hazırlamaya başlayalım. 1 tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyalım.
Yağ eridikten sonra tepeleme yemek kaşığı unu katıp kabarana kadar kavuralım.
Üzerine 5 bardak tavuk suyunu ekleyelim. Tavuk etlerini de katalım.
Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi katalım. Şehriyeler pişene kadar kaynatalım. En fazla 15 dakikada kaynıyor.
Tuzunu ekleyip ağzını kapatalım.
Servis esnasında pulbiber, karabiber katalım.
Not:ister bütün tavuk alıp yapabilirsiniz. Ben bir gün evvelce 6 tavuk butunu haşladım, ikisini kullandım.
Tam bir şifa kaynağı çok lezzetli bir çorba.
Afiyet olsun
2 tavuk but
1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
5 bardak tavuk suyu
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz
Karabiber, pulbiber
Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle tavuk etini 1 litreden fazla su ekleyerek haşlayalım. Tavuk pişip soğuyunca küçük kesimlere ayıralım.
Artık çorbamızı hazırlamaya başlayalım. 1 tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyalım.
Yağ eridikten sonra tepeleme yemek kaşığı unu katıp kabarana kadar kavuralım.
Üzerine 5 bardak tavuk suyunu ekleyelim. Tavuk etlerini de katalım.
Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi katalım. Şehriyeler pişene kadar kaynatalım. En fazla 15 dakikada kaynıyor.
Tuzunu ekleyip ağzını kapatalım.
Servis esnasında pulbiber, karabiber katalım.
Not:ister bütün tavuk alıp yapabilirsiniz. Ben bir gün evvelce 6 tavuk butunu haşladım, ikisini kullandım.
Tam bir şifa kaynağı çok lezzetli bir çorba.
Afiyet olsun