Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı İçin Materyaller
Tavuk marine için
500 gram tavuk göğüs bonfile
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kekik (Azaltabilirsiz)
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
Karabiber
Kimyon
Köri
Pişirmek için
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket krema(100 ml)
1 adet tavuk bulyon (Ben eklemedim lakin lezzet veriyor)
Kaşar rendesi
Makarnası için
Yarım paket penne makarna
Haşlama suyu için 1, 5 tatlı kaşığı zerdeçal ve tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım paket krema (100 ml)
Nane
Salatası için
Yarım göbek marul
1 domates 1 salatalık 1 kapya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon, tuz
Konserve mısır ve siyah zeytin
Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları marine etmek için gereçlerin hepsini genişçe bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
500 gram tavuk göğüs bonfilemizi küp küp doğradıktan sonra marine sosunun içerisine atıp yeterlice harmanlıyoruz. Üzerini kapatıyoruz ve en az 1 saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
Penne makarnayı 15 dakika kadar haşlayıp süzüyoruz. Haşlama esnasında suyuna zerdeçal ve tuz atıyoruz. Makarnaya sarı rengini zerdeçal veriyor.
Tencereye tereyağını alıp eritiyoruz. Nane ekleyip karıştırıyoruz ve makarnayı da ekleyip yeterlice karıştırıyoruz. Akabinde krema ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
Tavada tereyağını eritip marine ettiğimiz tavukları tavaya alıp pişirmeye başlıyoruz (Bulyonu bu esnada koyabilirsiniz)kızardığı vakit üzerine krema ve tuzu da ek edip 2 – 3 dakika kadar daha pişiriyoruz.
En son kaşar rendesini de ek ediyoruz ve 1 – 2 dakika kadar erimesini bekleyip sonra altını kapatıyoruz.
Salata için olan gereçlerle salatayı yapın. Salata için verilen materyalleri de güzelce doğrayıp harmanlayarak salatamızı hazırlıyoruz ve tabak için gerekli 3 tanımı de hazırlamış oluyoruz. Afiyet olsun
Tavuk marine için
500 gram tavuk göğüs bonfile
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kekik (Azaltabilirsiz)
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
Karabiber
Kimyon
Köri
Pişirmek için
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım paket krema(100 ml)
1 adet tavuk bulyon (Ben eklemedim lakin lezzet veriyor)
Kaşar rendesi
Makarnası için
Yarım paket penne makarna
Haşlama suyu için 1, 5 tatlı kaşığı zerdeçal ve tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım paket krema (100 ml)
Nane
Salatası için
Yarım göbek marul
1 domates 1 salatalık 1 kapya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon, tuz
Konserve mısır ve siyah zeytin
Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları marine etmek için gereçlerin hepsini genişçe bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
500 gram tavuk göğüs bonfilemizi küp küp doğradıktan sonra marine sosunun içerisine atıp yeterlice harmanlıyoruz. Üzerini kapatıyoruz ve en az 1 saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
Penne makarnayı 15 dakika kadar haşlayıp süzüyoruz. Haşlama esnasında suyuna zerdeçal ve tuz atıyoruz. Makarnaya sarı rengini zerdeçal veriyor.
Tencereye tereyağını alıp eritiyoruz. Nane ekleyip karıştırıyoruz ve makarnayı da ekleyip yeterlice karıştırıyoruz. Akabinde krema ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
Tavada tereyağını eritip marine ettiğimiz tavukları tavaya alıp pişirmeye başlıyoruz (Bulyonu bu esnada koyabilirsiniz)kızardığı vakit üzerine krema ve tuzu da ek edip 2 – 3 dakika kadar daha pişiriyoruz.
En son kaşar rendesini de ek ediyoruz ve 1 – 2 dakika kadar erimesini bekleyip sonra altını kapatıyoruz.
Salata için olan gereçlerle salatayı yapın. Salata için verilen materyalleri de güzelce doğrayıp harmanlayarak salatamızı hazırlıyoruz ve tabak için gerekli 3 tanımı de hazırlamış oluyoruz. Afiyet olsun