Tavuk Dünyası (Köri Soslu Tavuk) Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk finito
2 adet kapya biber
2 adet carliston yeşil biber
Karabiber 1 çay kaşığı
Sarımsak 2 diş
Köri tozu (2 yemek kaşığı zeytinyağında açılarak ek edilir)
Kekik 1 çay kaşığı
Zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Tuz
Yarım paket krema
Tavuk Dünyası (Köri Soslu Tavuk) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuklar kuşbaşı doğranır ve içerisine 2 diş sarımsak.
Karabiber, tuz, az kekik ve zeytinyağı konularak buzdolabına konur
1, 2 saat marinasyon yapıldıktan sonra tezgah üzerinde pişmeden evvel dinlenmeye alınır.
Geniş bir tavaya tavuklar alınır ve hafif kahverengi renk alana kadar kızarır ve üzerine farklı yerde kızarttığımız biberler ek edilir.
En son 2 yemek kaşığı köri tozunu zeytinyağında biraz açtıktan sonra tavukların üzerine ek ederiz.
Hoş bir formda renk aldıktan sonra yarım paket kremamızı da ek ettikten sonra ocağın altını kapatırız. Afiyet olsun.
500 gram tavuk finito
2 adet kapya biber
2 adet carliston yeşil biber
Karabiber 1 çay kaşığı
Sarımsak 2 diş
Köri tozu (2 yemek kaşığı zeytinyağında açılarak ek edilir)
Kekik 1 çay kaşığı
Zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Tuz
Yarım paket krema
Tavuk Dünyası (Köri Soslu Tavuk) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuklar kuşbaşı doğranır ve içerisine 2 diş sarımsak.
Karabiber, tuz, az kekik ve zeytinyağı konularak buzdolabına konur
1, 2 saat marinasyon yapıldıktan sonra tezgah üzerinde pişmeden evvel dinlenmeye alınır.
Geniş bir tavaya tavuklar alınır ve hafif kahverengi renk alana kadar kızarır ve üzerine farklı yerde kızarttığımız biberler ek edilir.
En son 2 yemek kaşığı köri tozunu zeytinyağında biraz açtıktan sonra tavukların üzerine ek ederiz.
Hoş bir formda renk aldıktan sonra yarım paket kremamızı da ek ettikten sonra ocağın altını kapatırız. Afiyet olsun.