Tavuk Dünyası (Nefis Terbiyesi İle Körili) Tarifi İçin Malzemeler
200 gramlık sıvı krema 100 gramını et için 100 gramını makarna için kullanalım
1 tane tam tavuk göğsü (600 gr)
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
1 tutam kekik
100 gram sıvı krema
2 diş sarımsak
Makarnası için
1 paket burgu veya boru makarna
Haşlama suyu
Makarna sosu
100 gram sıvı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı haşlama suyu
Tavuk Dünyası (Nefis Terbiyesi İle Körili) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce göz seçili temiz yıkayıp süzgeçten geçirelim.
Kuşbaşı büyüklüğünde parçalar keselim.
Kekik sıvı yağ yoğurt tuz karabiber sarımsak rendeleyelim .
Bütün malzemeyi güzelce harmanlayıp marina olması için zamanınız varsa iki saat önceden terbiye bırakın yoksa direkt yapın.
Daha sonra makarnayı haşlamak için tencereye suyu bırakın bir çay kaşığı tuz içerisine atıp 8 dakika haşlayın.
Makarna haşlanırken yapışmaz tavamızı ocağı alıp ısıtalım.
Tavuklarımızı yapışmayacak şekilde tavaya dizelim.
Suyunu çekene kadar pissin arada altüst edip karıştıralım.
İyice suyunu çektikten sonra 100 gram sıvı kremayı üzerine dökelim.
Tuzunu ekleyip krema iyice suyunu çekene kadar pişsin.
Diğer taraftan haşlanan makarnayı süzgeçten geçirelim.
Soğuk suyla tavaya margarini alıp eritelim üzerine krema ,tuz, karabiber ,bir çay bardağı makarna suyu ekleyip makarnaları içine döküp 5 dakika pişirelim.
Altını kapatıp servis yapalım suyunu çeken ile birlikte çok lezzetli ve enfes oldu afiyet olsun.
Tavuk Dünyası (Nefis Terbiyesi İle Körili) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gramlık sıvı krema 100 gramını et için 100 gramını makarna için kullanalım
1 tane tam tavuk göğsü (600 gr)
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
1 tutam kekik
100 gram sıvı krema
2 diş sarımsak
Makarnası için
1 paket burgu veya boru makarna
Haşlama suyu
Makarna sosu
100 gram sıvı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı haşlama suyu
Tavuk Dünyası (Nefis Terbiyesi İle Körili) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce göz seçili temiz yıkayıp süzgeçten geçirelim.
Kuşbaşı büyüklüğünde parçalar keselim.
Kekik sıvı yağ yoğurt tuz karabiber sarımsak rendeleyelim .
Bütün malzemeyi güzelce harmanlayıp marina olması için zamanınız varsa iki saat önceden terbiye bırakın yoksa direkt yapın.
Daha sonra makarnayı haşlamak için tencereye suyu bırakın bir çay kaşığı tuz içerisine atıp 8 dakika haşlayın.
Makarna haşlanırken yapışmaz tavamızı ocağı alıp ısıtalım.
Tavuklarımızı yapışmayacak şekilde tavaya dizelim.
Suyunu çekene kadar pissin arada altüst edip karıştıralım.
İyice suyunu çektikten sonra 100 gram sıvı kremayı üzerine dökelim.
Tuzunu ekleyip krema iyice suyunu çekene kadar pişsin.
Diğer taraftan haşlanan makarnayı süzgeçten geçirelim.
Soğuk suyla tavaya margarini alıp eritelim üzerine krema ,tuz, karabiber ,bir çay bardağı makarna suyu ekleyip makarnaları içine döküp 5 dakika pişirelim.
Altını kapatıp servis yapalım suyunu çeken ile birlikte çok lezzetli ve enfes oldu afiyet olsun.
Tavuk Dünyası (Nefis Terbiyesi İle Körili) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı