Tavuk Fajita (Salsa Sos,Avokado Sos Ve Yoğurt Sosları Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
500 gram ızgaralık tavuk göğüs eti(jülyen doğranmış)
2 orta boy soğan(piyazlık doğranmış)
2 dolmalık yeşil biber(jülyen doğranmış)(ya da 4 yeşil köy biberi)
2 kapya biber(jülyen doğranmış)
1 sarı dolmalık biber(jülyen doğranmış)isteğe bağlı
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Marinasyon için:
3 yemek kaşığı zeytinyağ
5 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz(soya sosu da tuzlu olduğundan dikkat etmemiz iyi olur)
Çay kaşığı ucuyla çok az kimyon
Yarım limonun suyu(elinizde var ise lime)
2 yemek kaşığı soya sosu
Servis için:
Tortilla ekmeği(tavada ısıtılmış, adeti isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Salsa sos için:
1 domates(çekirdeklerden ayrılmış, minik küp doğranmış)
1 küçük boy kırmızı soğan(çok minik yemeklik doğranmış)
1 tutam maydanoz(ince kıyılmış)
Yarım limon suyu(elinizde mevcutsa lime)
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Tuz ve kara biber
Yoğurt sos için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 limon kabuğu rendesi(mevcutsa lime)
1 yemek kaşığı limon suyu
Çay kaşığı ucuyla tuz
Avokado sos için:
1 olgunlaşmış avokado(kabul ve çekirdeğinden ayrılıp, çatalla ezilmiş)
1 küçük kırmızı soğan(çok minik yemeklik doğranmış)
1 diş sarımsak(rende)
1 çay kaşığı ucuyla tuz
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
Tavuk Fajita (Salsa Sos,Avokado Sos Ve Yoğurt Sosları Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Boş güveç kaplarımızı fırına koyuyor ve ısıtıyoruz.
Öncelikle derin bir kasede marine için malzemelerimizi karıştırıyoruz ,jülyen doğradığımız tavukları içine ekliyor iyice karıştırıp, üzerini streç filmle kapatıp en az yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Zamanınız yoksa direk de pişirebilirsiniz.
Bu esnada salsa sosumuzun malzemelerini bir kasede karıştırarak hazırlıyoruz.
Avokado sosumuzun kaselerini bir kasede katıştırarak hazırlıyoruz.
Yoğurt sosumuzu da aynı şekilde bir kasede karıştırarak hazır ediyoruz.
Buzdolabından aldığımız tavukları oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.
Geniş bir tavayı ısıtıyoruz tavuklarımızı katıyoruz önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü olmak üzere yaklaşık 2,5-3 dakika harlı ateşte pişiriyoruz. Ve tavadan alıp kenarda bekletiyoruz.
Sebzeleri ayrı bir tavada pişireceğiz. Tavayı ocağa alıyoruz 1 yemek kaşığı zeytinyağımızı ekliyoruz.
Soğanlarımızı ekliyoruz ve 1-2 dakika kavuruyoruz.
Sebzelerle de pişeceği için hafif diri kalacak çok öldürmüyoruz.
Ardından jülyen doğranmış biberlerimizi ekliyor ve 2-3 dakika da böyle kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı soya sosumuzu ekliyoruz.
Tavuklarımızı bu karışımın olduğu tavaya ekleyip karıştırıyoruz ve 1-2 dakika pişiriyoruz.
Fırından aldığımız sıcak güveçlere koyuyoruz.
Isıtılmış tortilla ekmeklerimiz ve ayrı kaplarda hazırladığımız soslarımızla sunuyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Fajita (Salsa Sos,Avokado Sos Ve Yoğurt Sosları Eşliğinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram ızgaralık tavuk göğüs eti(jülyen doğranmış)
2 orta boy soğan(piyazlık doğranmış)
2 dolmalık yeşil biber(jülyen doğranmış)(ya da 4 yeşil köy biberi)
2 kapya biber(jülyen doğranmış)
1 sarı dolmalık biber(jülyen doğranmış)isteğe bağlı
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Marinasyon için:
3 yemek kaşığı zeytinyağ
5 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz(soya sosu da tuzlu olduğundan dikkat etmemiz iyi olur)
Çay kaşığı ucuyla çok az kimyon
Yarım limonun suyu(elinizde var ise lime)
2 yemek kaşığı soya sosu
Servis için:
Tortilla ekmeği(tavada ısıtılmış, adeti isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Salsa sos için:
1 domates(çekirdeklerden ayrılmış, minik küp doğranmış)
1 küçük boy kırmızı soğan(çok minik yemeklik doğranmış)
1 tutam maydanoz(ince kıyılmış)
Yarım limon suyu(elinizde mevcutsa lime)
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Tuz ve kara biber
Yoğurt sos için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 limon kabuğu rendesi(mevcutsa lime)
1 yemek kaşığı limon suyu
Çay kaşığı ucuyla tuz
Avokado sos için:
1 olgunlaşmış avokado(kabul ve çekirdeğinden ayrılıp, çatalla ezilmiş)
1 küçük kırmızı soğan(çok minik yemeklik doğranmış)
1 diş sarımsak(rende)
1 çay kaşığı ucuyla tuz
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
Tavuk Fajita (Salsa Sos,Avokado Sos Ve Yoğurt Sosları Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Boş güveç kaplarımızı fırına koyuyor ve ısıtıyoruz.
Öncelikle derin bir kasede marine için malzemelerimizi karıştırıyoruz ,jülyen doğradığımız tavukları içine ekliyor iyice karıştırıp, üzerini streç filmle kapatıp en az yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Zamanınız yoksa direk de pişirebilirsiniz.
Bu esnada salsa sosumuzun malzemelerini bir kasede karıştırarak hazırlıyoruz.
Avokado sosumuzun kaselerini bir kasede katıştırarak hazırlıyoruz.
Yoğurt sosumuzu da aynı şekilde bir kasede karıştırarak hazır ediyoruz.
Buzdolabından aldığımız tavukları oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.
Geniş bir tavayı ısıtıyoruz tavuklarımızı katıyoruz önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü olmak üzere yaklaşık 2,5-3 dakika harlı ateşte pişiriyoruz. Ve tavadan alıp kenarda bekletiyoruz.
Sebzeleri ayrı bir tavada pişireceğiz. Tavayı ocağa alıyoruz 1 yemek kaşığı zeytinyağımızı ekliyoruz.
Soğanlarımızı ekliyoruz ve 1-2 dakika kavuruyoruz.
Sebzelerle de pişeceği için hafif diri kalacak çok öldürmüyoruz.
Ardından jülyen doğranmış biberlerimizi ekliyor ve 2-3 dakika da böyle kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı soya sosumuzu ekliyoruz.
Tavuklarımızı bu karışımın olduğu tavaya ekleyip karıştırıyoruz ve 1-2 dakika pişiriyoruz.
Fırından aldığımız sıcak güveçlere koyuyoruz.
Isıtılmış tortilla ekmeklerimiz ve ayrı kaplarda hazırladığımız soslarımızla sunuyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Fajita (Salsa Sos,Avokado Sos Ve Yoğurt Sosları Eşliğinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı