Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 paket makarna
Marinesi için
Yarım maden suyu
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sebzeler için
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1 adet soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 saat evvelden tavuk göğsümüzü şeritler halinde uzun uzun kesiyoruz.
Marine gereçlerini bi kapta karıştırarak doğradığımız tavukları da marinenin içerisine ekliyoruz.
1 saat marineye bırakıyoruz.
Daha sonra sebzelerimizi ve soğanlarımızı da şeritler halinde uzun uzun doğruyoruz ve baharatlarını da ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra makarnamızı da haşlıyoruz ve tereyağıyla yağlıyoruz.
En son olarak marine edilen tavuklarımızı birbirine yapışmadan bir tavada kızartıyoruz.
Daha sonra zerzevat ve makarnamızın yanına servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğsü
1 paket makarna
Marinesi için
Yarım maden suyu
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sebzeler için
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1 adet soğan
Karabiber
Pul biber
Tuz
1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 saat evvelden tavuk göğsümüzü şeritler halinde uzun uzun kesiyoruz.
Marine gereçlerini bi kapta karıştırarak doğradığımız tavukları da marinenin içerisine ekliyoruz.
1 saat marineye bırakıyoruz.
Daha sonra sebzelerimizi ve soğanlarımızı da şeritler halinde uzun uzun doğruyoruz ve baharatlarını da ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra makarnamızı da haşlıyoruz ve tereyağıyla yağlıyoruz.
En son olarak marine edilen tavuklarımızı birbirine yapışmadan bir tavada kızartıyoruz.
Daha sonra zerzevat ve makarnamızın yanına servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı