Tavuk Fajita

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk incik (Göğüste olur)
Marinası için;
4 diş sarımsak (Rendelenmiş)
4 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 silme tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber

Tavuk Fajita Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuklarımızı jülyen şeklinde doğranır.
Derin bi kapa alıp sırasıyla öbür materyalleri ek edip karıştıralım.
Üzeri streçle kapatıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirelim.
Dinlenen tavuklarımızı derin bi tavada pişirelim. Sıvıyağ eklemenize gerek yok.
Suyunu salıp tekrar çektikten sonra kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
Başka bi tavaya soğanlarımızı küp küp doğrayıp 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
Akabinde jülyen doğradığımız biberleri ek edip hafif yumuşayana kadar kavuralım.
Pişen tavuklarımıza biberleri ek edip karıştıralım.
Akabinde 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alalım.
Yanına lavaşla servis edelim. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Fajita Tarifi İçin Malzemeler 400 gram dana eti (Sinirsiz olsun) 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 1 baş kırmızı kuru soğan Zeytinyağı (Sebzeleri sotelerken ) Et marinasyonu için; 3 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Et Fajita Tanımı İçin Malzemeler 700 gram dana eti 2 adet kapya biberi 2 adet yeşil biber 2 kuru soğan Etin marinesi için: Yarım çay bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı sirke 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik, tatlı toz biber, kimyon ve karabiber Et Fajita Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller 750 gram tavuk ğöğüs ( İncikte olur ) Jülyen doğranmış Marinesi İçin 6 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı elma sirkesi 3-4 diş sarımsak (Rendelenmiş ) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk fileto 400 gram mantar 2-3 adet yeşil biber 1 adet kapat biber 1 orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 125 gram kaşar peyniri 3-4 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler 2 adet tavuk göğsü 1 paket makarna Marinesi için Yarım maden suyu 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Sebzeler için 1 adet kapya biber 1 adet çarliston biber 1 adet soğan Karabiber Pul biber Tuz 1.5 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt