Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller
1,5 kesim tavuk göğsü (Küçükse 2 tane)
400 gram doğranmış mantar
1 adet kapya biber jülyen doğranmış
3-4 adet yeşil biber jülyen doğranmış
1 kuru soğan ay formunda doğranmış
3 yemek kaşığı soya sosu
Karabiber
Tuz
Kekik
Zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Tavuk Fajita Tanımı Yapılışı
Mantarları zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Üzerine tavukları ek edip pişirmeye devam edelim.
Karabiber tuz kekik tereyağ ve 2 yemek kaşığı soya sosunu ek edelim yumuşayınca ocaktan alalım.
Farklı bir tavaya soğanları alalım bir iki çevirdikten sonra sırayla sarımsak ve biberleri ek edelim 3-4 dakika çok ezilmeden karıştırıp ocaktan alalım.
Tavuğa biberleri ek 1 yemek kaşığı soya sosu ek edelim.
1-2 dakika pişirdikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.
1,5 kesim tavuk göğsü (Küçükse 2 tane)
400 gram doğranmış mantar
1 adet kapya biber jülyen doğranmış
3-4 adet yeşil biber jülyen doğranmış
1 kuru soğan ay formunda doğranmış
3 yemek kaşığı soya sosu
Karabiber
Tuz
Kekik
Zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Tavuk Fajita Tanımı Yapılışı
Mantarları zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Üzerine tavukları ek edip pişirmeye devam edelim.
Karabiber tuz kekik tereyağ ve 2 yemek kaşığı soya sosunu ek edelim yumuşayınca ocaktan alalım.
Farklı bir tavaya soğanları alalım bir iki çevirdikten sonra sırayla sarımsak ve biberleri ek edelim 3-4 dakika çok ezilmeden karıştırıp ocaktan alalım.
Tavuğa biberleri ek 1 yemek kaşığı soya sosu ek edelim.
1-2 dakika pişirdikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.