Son konular

Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun) Tanımı İçin Gereçler
12 adet orta uzunluk dolmalık biber
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
Kapya biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu
Yarım bağ nane
1 tepeleme çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç

Tavuk Harçlı Biber Dolma (Ketojenik Diyete Uygun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dolmalık biberler yıkanıp temizlenir içleri işaret parmağımız hafif ıslatılıp tuza batırılır biberin içi ovalanır, tavuk göğsü evvel filota biçiminde ince kesilir.
Daha sonra yapabildiğiniz kadar minik küp küp doğranır yarım kapya biber, domates, soğan, sarımsak doğraya bildiğimiz kadar küçük küp küp doğranır.
Tavamızı ocağa koyup yarım çay bardağı zeytinyağı ek ediyoruz kızınca doğradığımız tavuk göğsünü ek edip rengi değişene kadar soteliyoruz.
Köri ve baharatları ek edip bir iki tıp daha pişirip kapya biberi soğanı ve sarımsakları ek ediyoruz en son domatesi ek ediyoruz 5 dakika daha soteleyip tuzunu atıp ocağın altını kapatıyoruz.
Pirinçleri güzelce yıkayıp tavuk sotemize ek ediyoruz nane maydanoz dereotu nu ince ince kıyıp ek edip karıştırıyoruz.
Dolma biberlerimizin içine hazırladığımız tavuklu harcımızı sade pirinçteki kadar çok gevşek olmadan biraz bastırarak dolduruyoruz zira tavuklar pişince daha da küçülecek, tenceremize dizip yarısına kadar ek ediyoruz.
Salçamızı suda daha evvel eritip ek ediyoruz kalan yarım çay bardağı zeytinyağını dolmaların üzerine döküyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 20 dakika civarı pişiriyoruz.
Fırınımızı 200 derece fansız ayarda ısıtıyoruz tenceredeki dolmalarımızı fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
Kalan suyunu dolmaların üzerine döküyoruz 15 dakika üst beğenilen pişiriyoruz biberlerin üstü kızardığında fırından çıkarıyoruz ılık olarak servis ediyoruz afiyet olsun
Not: Baharatlarını ve yeşillikleri sevdiklerinizi istediğiniz ölçüde değiştirerek kullanabilirsiniz pirinç koymaya bilirsiniz yoğurt ya da ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.
 
Üst Alt