Son konular

Tavuk Haşlama

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
9-10 adet tavuk but
3 adet orta boy patates
2 adet havuç
14-5 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 adet defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Üzerini geçecek kadar kaynar su
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un
Çok az su

Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyip yağ kızdıktan sonra tavukları ekleyip biraz kızartalım.
Havuç arpacık soğan ve sarımsağı ilave edelim.
Dilerseniz normal kuru soğanda kullanabilirsiniz.
Patatesleride ekleyip, 6-7 dakika kadar pişirelim.
Yemeğe tuz ve karabiber ekleyip, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, pişmeye bırakalım.
2 adet defne yaprağıda ekledim dilerseniz eklemeyebilirsiniz. Ben tavuk yemeklerine verdiği aromayı seviyorum.
Pişmeye yakın terbiyesini hazırlayalım. Yumurta un ve limon suyunu çok az su ile açalım. Üzerine yemeğin suyundan yavaş yavaş ekleyip ısı dengesini ayarlayalım.
Terbiyeyi yemeğe ekleyip, defne yapraklarını çıkaralım.
Terbiye ile 10 dakika kadar daha pişirip, lezzetin bütünleşmesini sağlayalım.
Üzerine dereotu ve maydanoz ekleyip sıcak servis edelim. Tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın.
Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Haşlama Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 5 adet tavuk but 3 adet havuç 2 adet orta boy patates 1 adet küçük boy soğan 3 4 adet defne yaprağı 7 8 tane karabiber 1/3 bağ dereotu Yarım yemek kaşığı sadeyağ (Tereyağı da olur sade yağ yapımı da önceden paylaşmıştım) Çeyrek çay bardağı sıvı yağ Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Materyaller 1 kg tavuk baget 2 adet rendelenmiş havuç 1 adet küp küp doğranmış kuru soğan 5 diş sarımsak 2 adet havuç 6 adet orta uzunluk patates 2 adet defne yaprağı 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz, karabiber 1, 5 -2 lt sıcak su Terbiyesi için; Yarım limon suyu 1, 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler 4-5 adet tavuk but (Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz) 2 adet soğan 5-6 adet patates 4 adet havuç 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tane kara biber (Yoksa toz kara biber de olur ) 2 adet defne yaprağı Tuz Terbiyesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler 8-9 adet tavuk baget 3 adet patates 2 adet havuç 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un Tuz, karabiber 1 çay kaşığı zerdeçal (Olmasada olur) 5 su bardağı kaynar su Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 6 kesim tavuk budu(kişi sayısına nazaran ayarlanabilirsiniz) 1 adet rendelenmiş havuç 1 adet küp küp doğranmış soğan 5 diş sarımsak 4 adet orta uzunluk patates defne yaprağı (yoksa kullanmayın) 1,5 -2 lt su tuz Terbiyesi için; yarım limon suyu 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt