Tavuk Haşlama Tanımı İçin Materyaller
8 adet but
3 adet ortaboy patates
3 adet havuç
1 tane soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 1-5 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber ( tane karabiber 5-6 tane)
Terbiyesi için;
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Tavuk Haşlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle butları derilerini soyalım ve 15 dk haşlayalım.
Sebzelerimizi istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
Başka bir tencerede tereyağ ve sıvı yağı alıp eritiyoruz havuçlarımızı ve soğanı sarımsakları alıp biraz kavuralım.
Butlarımızıda ekleyelim suyumuzda ekleyip 15-20 dk pişiriyoruz.
Gerisinde patateslerimizi ekliyoruz.
Tuz ve karabiberimizi ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
Terbiyesi için un ve limon suyunu karıştırıp yemeğimizin suyundan 3-4 kaşık alıp güzelce çırpıyoruz topaklanmaması için.
Yemeğimiz özleşip sebzeler pişince ocağımızı kapatıyoruz.
Afiyet olsun.
8 adet but
3 adet ortaboy patates
3 adet havuç
1 tane soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 1-5 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber ( tane karabiber 5-6 tane)
Terbiyesi için;
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Tavuk Haşlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle butları derilerini soyalım ve 15 dk haşlayalım.
Sebzelerimizi istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
Başka bir tencerede tereyağ ve sıvı yağı alıp eritiyoruz havuçlarımızı ve soğanı sarımsakları alıp biraz kavuralım.
Butlarımızıda ekleyelim suyumuzda ekleyip 15-20 dk pişiriyoruz.
Gerisinde patateslerimizi ekliyoruz.
Tuz ve karabiberimizi ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
Terbiyesi için un ve limon suyunu karıştırıp yemeğimizin suyundan 3-4 kaşık alıp güzelce çırpıyoruz topaklanmaması için.
Yemeğimiz özleşip sebzeler pişince ocağımızı kapatıyoruz.
Afiyet olsun.