Son konular

Tavuk Kalamar

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
Sosu için
1 yumurta
1 şişe maden suyu
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için
1 çay bardağı sıvı yağ
Deneyecek olan herkese kolay gelsin daha ayrıntılı izlemek için videolarıma bakabilirsiniz

Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı

Öncelikle göğüs etini yıkayıp ince uzun olacak biçimde kesiyoruz.
Baharatlarını ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
Kenara alıp sonun imaline geçelim diğer bir kaba yumurtayı ve maden suyunu alıp karıştıralım.
Daha sonra un tuz karbonat ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım
Hazırladığımız sosu baharatlı göğüs etleri ile buluşturalım uygunca karıştırıp üzerini kapatıp buzdolabında 1 yada 2 saat kadar dinlendirelim.
Tavaya yağı alıp biraz kızdıralım.
Daha sonra çok yanyana olmayacak halde tavuk kalamarları kızartmaya başlayalım ve bitene kadar tıpkı süreçle devam edelim kağıt havlu serili servis tabağına alalım. Kalamarlar servise hazır afiyet olsun .
 

Similar threads

  • Soru
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler 750 gram kadar tavuk göğsü Sos materyalleri: 1 adet yumurta 1 şişe maden suyu 5 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karbonat Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Çıtır Çıtır Pamuk Üzere Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller 500 gram tavuk göğsü 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber Sosu için: 1 adet yumurta 1 şişe içme sodası (maden suyu) 5 yemek kaşığı un Yarım paket kabartma tozu Yarım tatlı kaşığı karbonat Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler 250-300 gram tavuk göğüs Yarım soda 2,5 yemek kaşığı un 1 diş sarımsak 1 yumurta Yarım çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuklar uzunlamasına doğranır. Bütün materyaller...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Çıtır Tavuk (Kalamar Görünümlü Tavuk) Tanımı İçin Gereçler 1 kilo kemiksiz tavuk göğsü 1 adet yumurta 1 şişe maden suyu 1 çay bardağı süt Yarım su bardağı mısır nişasta 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pulbiber Yarım çay kaşığı karbonat Kızartmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler 750 gram kadar tavuk göğüsü 1 diş sarımsak 1 şişe maden suyu 1 adet yumurta 5 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat Kara biber, toz kırmızı biber, kekik, pul biber ( baharatlar dileğe nazaran ) Kızartmak için ayçiçek yağı Taban sos 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt