Tavuk Kalamar Tanımı İçin Gereçler
1 kg tavuk göğsü
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1,5 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 şişe soda (maden suyu)
1,5 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak biçimde kesilir.
Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip yeterlice harmanlanır.
Sos için, yumurta ve soda güzelce çırpılır.
Un, tuz ve karbonat eklenip yeterlice çırpılır.
Tavuklar eklenip güzelce karıştırılır, ben gündüzden yapıp akşama kadar bekletiyorum vaktiniz dar ise buzdolabında 10-15 dk bekletebilirsiniz.
Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
Afiyet olsun.
Tavuk Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg tavuk göğsü
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1,5 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 şişe soda (maden suyu)
1,5 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak biçimde kesilir.
Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip yeterlice harmanlanır.
Sos için, yumurta ve soda güzelce çırpılır.
Un, tuz ve karbonat eklenip yeterlice çırpılır.
Tavuklar eklenip güzelce karıştırılır, ben gündüzden yapıp akşama kadar bekletiyorum vaktiniz dar ise buzdolabında 10-15 dk bekletebilirsiniz.
Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
Afiyet olsun.
Tavuk Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı