Tavuk Kanat Izgara Tarifi İçin Malzemeler
2 kg tavuk kanat
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tepeleme tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
Tavuk Kanat Izgara Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk kanatları bıçakla inceltiyoruz.
Tavuk kanatları soğuk suda beş dakika bekletelim kanı çıksın diye.
Sonra güzelce kanatları yıkayıp suyunu süzdürelim.
Sıvıyağ, salça, tuz ve diğer tüm baharatları ekleyip karıştıralım.
Buzdolabının alt kısmında 1 saat bekletelim.
Mangal tavanızda veya ateş mangalında pişirelim. (biz ateş mangalında yaptık). Afiyet olsun.
Tavuk Kanat Izgara Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kg tavuk kanat
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tepeleme tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
Tavuk Kanat Izgara Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk kanatları bıçakla inceltiyoruz.
Tavuk kanatları soğuk suda beş dakika bekletelim kanı çıksın diye.
Sonra güzelce kanatları yıkayıp suyunu süzdürelim.
Sıvıyağ, salça, tuz ve diğer tüm baharatları ekleyip karıştıralım.
Buzdolabının alt kısmında 1 saat bekletelim.
Mangal tavanızda veya ateş mangalında pişirelim. (biz ateş mangalında yaptık). Afiyet olsun.
Tavuk Kanat Izgara Tarifi Fotoğraflı Yapılışı