Tavuk Kapama Büryan Tanımı İçin Malzemeler
8 adet tavuk baget (Kişi sayısına nazaran arttırabilirsiniz)
Haşlamak için su
Tuz
Pilavı için;
4 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı yarım sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Kapama Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yıkıyoruz.
Tencereye su ve tavukları alıp, haşlıyoruz.
Ayrı bir kapta pirinçleri yıkıyoruz.
Soğanları doğruyoruz.
Karabiber, tuz, kimyon, sıvı yağ koyup pirinçlerle harmanlıyoruz.
Tepsinin tabanına pirinçleri yerleştiriyoruz. Üstüne tavukları diziyoruz.
180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Kapama Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
8 adet tavuk baget (Kişi sayısına nazaran arttırabilirsiniz)
Haşlamak için su
Tuz
Pilavı için;
4 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı yarım sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Kapama Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yıkıyoruz.
Tencereye su ve tavukları alıp, haşlıyoruz.
Ayrı bir kapta pirinçleri yıkıyoruz.
Soğanları doğruyoruz.
Karabiber, tuz, kimyon, sıvı yağ koyup pirinçlerle harmanlıyoruz.
Tepsinin tabanına pirinçleri yerleştiriyoruz. Üstüne tavukları diziyoruz.
180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Kapama Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı