Tavuk Kapama

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tavuk butu
1 adet patates
3 biber
5 adet küçük boy soğan
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ ( tavuk kızartmak için)
3 yemek kaşığı sıvı yağ ( pirinçi kavurmak için)
1 yemek kaşığı tuz( pirinç için
1 yemek kaşığı tuz (tavukları pişirirken atılacak)

Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklarımızı yıkayıp tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kısık ateşte 5 dakika kızartıyoruz.
2 litre kadar su koyup 15 dakika kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra tavuk suyunu süzüyoruz.
Pirinçlerimizi yıkayıp süzüp tuz atıp 3 yemek kaşığı yağ ile tavada kavuruyoruz.
Fırına koyacağımız kabın içine kavrulmuş pirinçlerimizi döküyoruz.
Üzerine tavuk butlarını ve doğranmış patates ve biberleri diziyoruz.
Soyduğumuz soğanları bütün bir şekilde koyuyoruz fırın kabına.
Üzerine tuz serpiyoruz.
Tavuğun suyunu da ilave edip 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet bal şifa olsun .
Tavuk Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt