Tavuk Kavurma (Kanlı Kavurma) Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk ızgara tava
1 adet büyük soğan
2 adet domates
2 yeşil sivri biber
1 büyük kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber ya da pul biber
Zeytin yağı
Tavuk Kavurma (Kanlı Kavurma) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları yemeklik doğrayın.
Soğanı ve biberleri ince ince doğrayın.
Domatesi yemeklik doğrayın.
Tavada zeytinyağını kızdırın.
Tavukları üzerine atıp rengi dönene kadar kavurun.
Akabinde soğan biber ve domatesleri atıp kavurmaya devam edin.
Son olarak baharatları ekleyip kapağını kapatın.
Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin şayet su kalmazsa sıcak su ek edin.Afiyet olsun.
500 gram tavuk ızgara tava
1 adet büyük soğan
2 adet domates
2 yeşil sivri biber
1 büyük kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber ya da pul biber
Zeytin yağı
Tavuk Kavurma (Kanlı Kavurma) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları yemeklik doğrayın.
Soğanı ve biberleri ince ince doğrayın.
Domatesi yemeklik doğrayın.
Tavada zeytinyağını kızdırın.
Tavukları üzerine atıp rengi dönene kadar kavurun.
Akabinde soğan biber ve domatesleri atıp kavurmaya devam edin.
Son olarak baharatları ekleyip kapağını kapatın.
Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin şayet su kalmazsa sıcak su ek edin.Afiyet olsun.