Tavuk Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuk Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
3 -4 adet tavuk göğsü (Kişi sayısına nazaran ayarlayın)
1 adet kapya biber
1 adet sivri biber
1 tutam maydanoz
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Köri
İçi için;
3-4 adet patates (Haşlanmış)
2 adet havuç (Rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı su
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuk Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları dilimleyip rondodan geçiriyoruz, biberleri, sarımsak ve maydanozu da rondodan geçirip tavukların içine koyup güzelce yoğuruyoruz, baharatlarını ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz, dolapta dinlendiriyoruz.
Patatesleri haşlayıp içine havuç rendeleyip tuz ek edip eziyoruz, mandalina büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
Streçfilme bir avuç kadar tavuklu harcımızdan alıp elimizle yayıyoruz, içine patates toplarından koyuyoruz, bir kasenin içine koyup hal vermek için bastırarak alt kısmını da patates görünmeyecek biçimde tavukla kapatıyoruz.
Fırın tepsisine karşıt çevirip koyuyoruz, sosu için materyalleri karıştırıp üzerine döküyoruz.
Üzerlerine de rendelenmiş kaşar peyniri koyup 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
Tavuk Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt