Tavuk Köfteli Patatesli Fırın Yemeği Ramazana Özel Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
500 gr tavuk göğsü
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntıları
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı köri
Az karabiber
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tutam maydanoz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Diğer materyalleri;
4-5 adet patates
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Sosu için;
2 adet domates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1,5 su bardağı sıcak su
Tavuk Köfteli Patatesli Fırın Yemeği Ramazana Özel Nefis Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları kuşbaşı kesip yıkayıp süzün rondoda düzgünce çekip, kıyma haline getirin. Derin bir kaseye alın, üzerine soğanı rendeleyip fazla suyunu alıp ekleyin.
Diğer materyalleri de ekleyip azar azar ekmek kırıntısi ekleyip yoğurun çok katı olmasın. Üzerine streç sinema serip, buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Dolaptan çıkarıp ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın. Tavaya sıvı yağ alıp köfteleri ekleyin. Çevire çevire kızartıp tabağa alın.
Patatesleri soyup dilediğiniz üzere dilimleyin ben patates dilimleyici kullandım. Yıkayıp suyunu süzün. Derin bir kaseye alın üzerine biberleri de doğrayıp ek edin.
Sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın büyük uzunluk borcama dizin, üzerine ıslanmış yağlı kağıt serin.
180 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine köfteleri ekleyin.
Son olarak sosu hazırlayın bunun için tavaya sıvı yağ koyup, rendelenmiş domatesleri ekleyip biraz kavurun. Sonra salçayı ekleyip karıştırın.
Son olarak suyu ve tuzu ekleyip karıştırın biraz daha pişirip ocaktan alın borcamdaki yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Tavuk Köfteli Patatesli Fırın Yemeği Ramazana Özel Nefis Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
500 gr tavuk göğsü
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntıları
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı köri
Az karabiber
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tutam maydanoz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Diğer materyalleri;
4-5 adet patates
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Sosu için;
2 adet domates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
1,5 su bardağı sıcak su
Tavuk Köfteli Patatesli Fırın Yemeği Ramazana Özel Nefis Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları kuşbaşı kesip yıkayıp süzün rondoda düzgünce çekip, kıyma haline getirin. Derin bir kaseye alın, üzerine soğanı rendeleyip fazla suyunu alıp ekleyin.
Diğer materyalleri de ekleyip azar azar ekmek kırıntısi ekleyip yoğurun çok katı olmasın. Üzerine streç sinema serip, buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Dolaptan çıkarıp ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın. Tavaya sıvı yağ alıp köfteleri ekleyin. Çevire çevire kızartıp tabağa alın.
Patatesleri soyup dilediğiniz üzere dilimleyin ben patates dilimleyici kullandım. Yıkayıp suyunu süzün. Derin bir kaseye alın üzerine biberleri de doğrayıp ek edin.
Sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın büyük uzunluk borcama dizin, üzerine ıslanmış yağlı kağıt serin.
180 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine köfteleri ekleyin.
Son olarak sosu hazırlayın bunun için tavaya sıvı yağ koyup, rendelenmiş domatesleri ekleyip biraz kavurun. Sonra salçayı ekleyip karıştırın.
Son olarak suyu ve tuzu ekleyip karıştırın biraz daha pişirip ocaktan alın borcamdaki yemeğin üzerine gezdirerek dökün.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Tavuk Köfteli Patatesli Fırın Yemeği Ramazana Özel Nefis Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı