Son konular

Tavuk Sac Kavurma

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuk Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
Sosu için;
3 adet domates
3 adet biber
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Kekik
Tuz
3 dal maydanoz

Tavuk Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Sizlere çok kolay ve görsel bir tarifle geldiim gerçekten sacda yapılan tavuk daha lezzetli oluyor. O zaman başlayalım.
Öncelikle tavuk göğsünü minik minik aynı tantuni gibi doğruyoruz.
Yıkadıktan sonra etlerimizi sıvı yağ katılmış saçımıza atıyoruz. Etler küçük olduğu için çok kolay pişiyor arada karıştırarak kapak kapatmadan o orda pişsin.
Ocağımızın diğer gözünde bir tavada sosumuzu hazırlayalım.
Tavamıza biraz sıvı yağ koyalım.
Daha sonra biberlerimizi atalım biraz kavurduktan sonra rendelenmiş domateslerimizi ekleyelim.
Domates suyunu salmaya başlayınca salçamızı ve baharatlarımızı ekleyelim. Sosumuz hazır.
Sacdaki etlerimize de çok az tuz ekleyelim.
Etlerimiz piştikten sonra yaptığımız sosumuzu bir güzel etlerle buluşturalım 5 dk daha pişirelim ve yemeğimiz hazır.Ben pilavla servis ettim arkadaşlar yanına da lavaş gerçekten çok yakışıyor hepinize afiyet olsun .
Tavuk Sac Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo tavuk göğsü 2 adet kuru soğan 3 adet biber 4 adet domates Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Tuz Pulbiber Karabiber Toz biber 1 su bardağı su Tavuklu Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuk göğsünü minik minik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo dana kuşbaşı Biraz kuyruk yağı (isteğe bağlı) 2 adet orta boy soğan 3-4 adet yeşil biber 2 adet domates Sıvı yağ Pul biber Karabiber Kimyon Tuz Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kuyruk yağını küçük küp şeklinde doğrayıp sacda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tavuk Sac Kavurma Tanımı İçin Materyaller 500 gr tavuk göğüs eti 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığından biraz az kimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 diş sarımsak Tavuk Sac Kavurma Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo dana yahut kuzu kuşbaşı 1 adet soğan 1 adet kapya biber 3 adet sivri biber 3 adet orta uzunluk domates 1 kaşık dolusu tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz ( isteğe nazaran karabiber) Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Sac Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 750 gr kuşbaşı et 2 adet soğan 2 diş sarımsak 3 adet domates 4-5 adet sivri biber Yarım su bardağı sıvı yağ 1’er tutam tuz, pul biber, kimyon, karabiber, kekik Sac Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle sacı ısıtalım. Ardından kuşbaşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt