Tavuk Salatası Tanımı İçin Gereçler
Yarım tavuk göğsü (Haşlanıp didiklenecek)
5-6 yaprak göbek marul
1 çay bardağı mısır
3 közlenmiş kırmızı biber
6-7 kornişon
Birer tutam maydanoz, yeşil soğan, dereotu, nane(Olmayan varsa sorun değil)
1 çay bardağı susuz yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı hardal(yoksa sorun değil)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Tavuk Salatası Tanımı Yapılışı
Yoğurt, mayonez, hardal, dövülmüş sarımsak, zeytinyağ, sirke ve tuz bir kasede karıştırılır.
Doğranması gereken materyaller doğranır bir kaba alınır.
Bütün materyaller uygun bir kapta karıştırılır.
Üzerine yoğurtlu karışım eklenir, güzelce birbirine yedirilen salata servise hazırdır. Bu şekil salataları hazırladıktan sonra en az bir iki saat dolapta dinlendirmenizi öneririm çok daha lezzetli olacaktır. Servise hazır. Afiyet olsun….
Yarım tavuk göğsü (Haşlanıp didiklenecek)
5-6 yaprak göbek marul
1 çay bardağı mısır
3 közlenmiş kırmızı biber
6-7 kornişon
Birer tutam maydanoz, yeşil soğan, dereotu, nane(Olmayan varsa sorun değil)
1 çay bardağı susuz yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı hardal(yoksa sorun değil)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Tavuk Salatası Tanımı Yapılışı
Yoğurt, mayonez, hardal, dövülmüş sarımsak, zeytinyağ, sirke ve tuz bir kasede karıştırılır.
Doğranması gereken materyaller doğranır bir kaba alınır.
Bütün materyaller uygun bir kapta karıştırılır.
Üzerine yoğurtlu karışım eklenir, güzelce birbirine yedirilen salata servise hazırdır. Bu şekil salataları hazırladıktan sonra en az bir iki saat dolapta dinlendirmenizi öneririm çok daha lezzetli olacaktır. Servise hazır. Afiyet olsun….