Tavuk Şiş (Mangal Tadında) Tanımı İçin Materyaller
Tavuk göğsü
Mârinesi için;
1 adet rendelenmiş soğan suyu
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk Şiş (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları küp küp doğruyoruz ve mârinesi için tüm gereçleri karıştırıp, tavukları uygunca harca buluyoruz.
Vaktiniz varsa 1 gece evvelce marine edin, şayet vaktiniz yoksa 5 saat evvelce marine edebilirsiniz.
Daha sonra tavuklarımızı şişe diziyoruz ve 200° fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Orta sıra aksi düz çevirelim ki, her yeri eşit pişsin.
Her yeri kızardıktan sonra hazır. Yanına lavaş ile servis edebilirsiniz. (lavaş tanımım için) şimdiden ellerinize sıhhat ve afiyet olsun.
Tavuk Şiş (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü
Mârinesi için;
1 adet rendelenmiş soğan suyu
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk Şiş (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları küp küp doğruyoruz ve mârinesi için tüm gereçleri karıştırıp, tavukları uygunca harca buluyoruz.
Vaktiniz varsa 1 gece evvelce marine edin, şayet vaktiniz yoksa 5 saat evvelce marine edebilirsiniz.
Daha sonra tavuklarımızı şişe diziyoruz ve 200° fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Orta sıra aksi düz çevirelim ki, her yeri eşit pişsin.
Her yeri kızardıktan sonra hazır. Yanına lavaş ile servis edebilirsiniz. (lavaş tanımım için) şimdiden ellerinize sıhhat ve afiyet olsun.
Tavuk Şiş (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı