Tavuk Şiş (Sodalı) Tanımı İçin Materyaller
4 kesim göğüs eti
1 yumurta
1 bardak maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı galeta unu
Tavuk Şiş (Sodalı) Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsümüzü küp küp doğrayalım.
Bir kaba yumurta tuz pul biber sodayı alıp düzgünce çırpalım.
Tavuklarımızı sosumuza ekleyip ağzını streç sinema ile sarıp 1 saat kadar bekletelim.
Beklettikten sonra tavuklarımızı şişlere geçirelim.
Galeta ununa bulayalım tavuk şişlerimizi.
(ben konutta yaptığım galetayı kullandım siz marketten de alıp yapabilirsiniz ).
Bir tavada artlı önlü pişirelim. (tavuklar sosla birlikte ne kadar kalırsa tadı daha yeterli olur soda sayesinde etimiz yumuşacık olur kurumaz ).
Afiyet olsun
4 kesim göğüs eti
1 yumurta
1 bardak maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı galeta unu
Tavuk Şiş (Sodalı) Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsümüzü küp küp doğrayalım.
Bir kaba yumurta tuz pul biber sodayı alıp düzgünce çırpalım.
Tavuklarımızı sosumuza ekleyip ağzını streç sinema ile sarıp 1 saat kadar bekletelim.
Beklettikten sonra tavuklarımızı şişlere geçirelim.
Galeta ununa bulayalım tavuk şişlerimizi.
(ben konutta yaptığım galetayı kullandım siz marketten de alıp yapabilirsiniz ).
Bir tavada artlı önlü pişirelim. (tavuklar sosla birlikte ne kadar kalırsa tadı daha yeterli olur soda sayesinde etimiz yumuşacık olur kurumaz ).
Afiyet olsun