Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
500 gr tavuk göğsü
2 adet orta uzunluk soğan
4 adet orta uzunluk domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
8-9 diş sarımsak
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı yoksa margarin
Süslemek için bir tutam maydanoz
Not: yeşil biber ve kırmızı kapya biberi yazdan derin dondurucuya koymuştum ben sizde varsa oradan kullanabilirsiniz.
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle sıvı yağı ve margarini tenceremize alıp eritelim.
Tavuk göğsünü küp küp küçük modüller halinde doğrayıp kavurma tenceremize koyalım.
Ocağın altını açıp kısık ateşte rengi değişene kadar pişirelim .
Bizde bu ortada sebzelerimizi hazırlayalım.
Domateslerin kabuğunu soyalım ve küp küp doğrayalım .
Soğanı ve biberlerimizi de tıpkı halde küp doğrayalım .
Sarımsaklar küçük ise bütün halinde pişirelim değilse ikiye bölelim.
Rengi değişene kadar pişirdiğimiz etin üzerine soğan ve biberlerimizi ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Gerisinden domates ve sarımsağımızı ekleyip tuzunu atalım tenceremizin kapağını kapatıp domatesler ezilinceye kadar pişirelim .
Son olarak baharatlarımızı atalım ve biraz daha kısık ateşte pişirip baharatların yemeğe yeterlice geçmesini sağlayalım.
Salça isteğe bağlıdır ben kullandım.Sotemiz hazır. Afiyet olsun.
Konuğunuz mi geliyor çok lezzetli ve çok çubuk hazır olan bir kurtarıcı yemek.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gr tavuk göğsü
2 adet orta uzunluk soğan
4 adet orta uzunluk domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
8-9 diş sarımsak
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı yoksa margarin
Süslemek için bir tutam maydanoz
Not: yeşil biber ve kırmızı kapya biberi yazdan derin dondurucuya koymuştum ben sizde varsa oradan kullanabilirsiniz.
Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle sıvı yağı ve margarini tenceremize alıp eritelim.
Tavuk göğsünü küp küp küçük modüller halinde doğrayıp kavurma tenceremize koyalım.
Ocağın altını açıp kısık ateşte rengi değişene kadar pişirelim .
Bizde bu ortada sebzelerimizi hazırlayalım.
Domateslerin kabuğunu soyalım ve küp küp doğrayalım .
Soğanı ve biberlerimizi de tıpkı halde küp doğrayalım .
Sarımsaklar küçük ise bütün halinde pişirelim değilse ikiye bölelim.
Rengi değişene kadar pişirdiğimiz etin üzerine soğan ve biberlerimizi ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Gerisinden domates ve sarımsağımızı ekleyip tuzunu atalım tenceremizin kapağını kapatıp domatesler ezilinceye kadar pişirelim .
Son olarak baharatlarımızı atalım ve biraz daha kısık ateşte pişirip baharatların yemeğe yeterlice geçmesini sağlayalım.
Salça isteğe bağlıdır ben kullandım.Sotemiz hazır. Afiyet olsun.
Konuğunuz mi geliyor çok lezzetli ve çok çubuk hazır olan bir kurtarıcı yemek.
Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı