Son konular

Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
3 adet çarliston biber
1 adet orta uzunluk havuç
1 adet kuru soğan
1 adet orta uzunluk domates
5 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket tavuk bulyon
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber

Tavuk Sote Tanımı Yapılışı

Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım yıkayalım ve orta ateşte kapağı kapalı halde suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çekince sıvı yağı dökelim soğanı yan yan doğrayalım sarımsakları doğrayalım ek edip 3dk kavuralım.
Yan yan doğradığımız biber ve havucu ekleyelim kavuralım.
Salçaları ekleyelim kavuralım.
Domatesi küp küp doğrayalım, baharatları ekleyelim 3dk daha kavuralım.
Bulyonu, tuzu ve 3 su bardağı kaynak su ek edip 10 dakika kaynamaya bırakalım.
Afiyet olsun
 
Üst Alt