Tavuk Sulu Sebzeli Pancarlı Tarhana Tanımı İçin Materyaller
2 çorba kaşığı pancarlı tarhana
Çeyrek havuç
Çeyrek patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küp peynir altı suyu
1 küp tavuk suyu
2 su bardağı su (Koyu olursa ekleyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı ruşeym
Tavuk Sulu Sebzeli Pancarlı Tarhana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel havuç ve patatesi rendeleyip tenceremize koyuyoruz.
Üzerine 2 su bardağı su, zeytinyağı, peynir altı suyu, tavuk suyu ve ruşeymi ekleyip havuç ve patatesler pişene kadar kaynatıyoruz, bu ortada tarhanamızı çok az su ile bir kapta bekletiyoruz.
Havuç ve patates piştikten sonra tarhanamızı yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz tenceremize.
5 dakika kadar kaynattıktan sonra servise hazır ben biraz sulu yaptım içerisine ekmekte doğramak için tercih sizin .
Ruşeym nedir ve yararları nelerdir.
Ruşeymin içerisinde buğdayın içerisinde bulunandan birkaç kat daha fazla lif bulunuyor. Bu yüzden sindirim sistemine dayanak oluyor.
Doymamış yağ asitlerince yüksek olması nedeniyle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Belirli oranlarda tüketildiği sürece tok tutuyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor.
Bitkisel bir eser olduğu için içerisinde kolestrol bulundurmuyor.
E, a, b1, b6 ve en değerlisi de folik asit bakımında epey varlıklı.
Kan şekerini dengeliyor, bu biçimde ani acıkmaların ve tatlı krizlerinin de önüne geçiyor. Şeker yeme isteğinizi azaltıyor.
İçerisindeki vitamin ve minareller sayesinde daha enerjik olmanızı sağlıyor.
Saçlarınızın ve tırnaklarınızın daha güçlü olmasına yardımcı oluyor. Saç dökülmesi şikayetlerini en aza indiriyor.
2 çorba kaşığı pancarlı tarhana
Çeyrek havuç
Çeyrek patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küp peynir altı suyu
1 küp tavuk suyu
2 su bardağı su (Koyu olursa ekleyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı ruşeym
Tavuk Sulu Sebzeli Pancarlı Tarhana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel havuç ve patatesi rendeleyip tenceremize koyuyoruz.
Üzerine 2 su bardağı su, zeytinyağı, peynir altı suyu, tavuk suyu ve ruşeymi ekleyip havuç ve patatesler pişene kadar kaynatıyoruz, bu ortada tarhanamızı çok az su ile bir kapta bekletiyoruz.
Havuç ve patates piştikten sonra tarhanamızı yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz tenceremize.
5 dakika kadar kaynattıktan sonra servise hazır ben biraz sulu yaptım içerisine ekmekte doğramak için tercih sizin .
Ruşeym nedir ve yararları nelerdir.
Ruşeymin içerisinde buğdayın içerisinde bulunandan birkaç kat daha fazla lif bulunuyor. Bu yüzden sindirim sistemine dayanak oluyor.
Doymamış yağ asitlerince yüksek olması nedeniyle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Belirli oranlarda tüketildiği sürece tok tutuyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor.
Bitkisel bir eser olduğu için içerisinde kolestrol bulundurmuyor.
E, a, b1, b6 ve en değerlisi de folik asit bakımında epey varlıklı.
Kan şekerini dengeliyor, bu biçimde ani acıkmaların ve tatlı krizlerinin de önüne geçiyor. Şeker yeme isteğinizi azaltıyor.
İçerisindeki vitamin ve minareller sayesinde daha enerjik olmanızı sağlıyor.
Saçlarınızın ve tırnaklarınızın daha güçlü olmasına yardımcı oluyor. Saç dökülmesi şikayetlerini en aza indiriyor.