Tavuk Suyu Tanımı İçin Materyaller
Parçalanmış bir tam tavuk ya da çorbalık tavuk modülleri (ben 1, 5 kg ızgaralık kanat kullandım)
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
3-4 tane kereviz sapı(isteğe bağlı)
1 tane defne yaprağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik( ocağı kapatmaya yakın ekleyin)
2 diş sarımsak
3 litre su
Tavuk Suyu Tanımı Yapılışı
Tavukları yıkadıktan sonra tencereye alın.
Tavukların üzerini geçecek formda su ekleyin ve soğan, havuç ve (istenirse kereviz saplarını ) ekleyin.
Sonra baharatlarınızı, sarımsağı ekleyip 1, 5 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Daha sonra tavuk suyunu süzüp kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
Dondurucunuzda saklayıp muhtaçlık halinde bir bardak kadar kullanmanız kafidir.
Parçalanmış bir tam tavuk ya da çorbalık tavuk modülleri (ben 1, 5 kg ızgaralık kanat kullandım)
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
3-4 tane kereviz sapı(isteğe bağlı)
1 tane defne yaprağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik( ocağı kapatmaya yakın ekleyin)
2 diş sarımsak
3 litre su
Tavuk Suyu Tanımı Yapılışı
Tavukları yıkadıktan sonra tencereye alın.
Tavukların üzerini geçecek formda su ekleyin ve soğan, havuç ve (istenirse kereviz saplarını ) ekleyin.
Sonra baharatlarınızı, sarımsağı ekleyip 1, 5 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Daha sonra tavuk suyunu süzüp kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
Dondurucunuzda saklayıp muhtaçlık halinde bir bardak kadar kullanmanız kafidir.