Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
İç malzemesi️
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Maydanoz
1 çay kaşığı sumak tozu
1 adet limon
2 lavaş ekmek yahut 3 somun ekmek
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar bugün şöyle konutta daha lezzetli olabilecek tantuni tanımıyla geldim.
Öncelikle tavuklarınızı küçük küçük doğrayın. Sonra yıkayıp bir kaba alın üzerine yoğurt ve az tuz ekleyip karıştırın.
Öylece 10 dk bırakıp sonra yıkayıp süzün.
Tavanızı tam ısıtıp sonra yavaş yavaş ek ederek tavukları pişirmeye alın.
Tavuk pişerken o sıra soğan, maydanoz ve domatesleri doğrayın.
Tavuk suyunu çekince sıvı yağı ve baharatları ek edin.
Daha sonra ister lavaşa ister somun ekmek ortasına tavuk ve doğradığınız materyalleri ekleyin üzerine limon sıkın.Afiyet olsun
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğsü
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
İç malzemesi️
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Maydanoz
1 çay kaşığı sumak tozu
1 adet limon
2 lavaş ekmek yahut 3 somun ekmek
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar bugün şöyle konutta daha lezzetli olabilecek tantuni tanımıyla geldim.
Öncelikle tavuklarınızı küçük küçük doğrayın. Sonra yıkayıp bir kaba alın üzerine yoğurt ve az tuz ekleyip karıştırın.
Öylece 10 dk bırakıp sonra yıkayıp süzün.
Tavanızı tam ısıtıp sonra yavaş yavaş ek ederek tavukları pişirmeye alın.
Tavuk pişerken o sıra soğan, maydanoz ve domatesleri doğrayın.
Tavuk suyunu çekince sıvı yağı ve baharatları ek edin.
Daha sonra ister lavaşa ister somun ekmek ortasına tavuk ve doğradığınız materyalleri ekleyin üzerine limon sıkın.Afiyet olsun
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı