Tavuk Tantuni

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
Yarım su bardağı zeytinyağ
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı sumak
Haşlamak İçin
1 litre su

Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı

Öncelikle tenceremize suyu koyalım. Ocağımıza alıp tavuğu 15 dakika haşlayalım.
Öteki tarafta maydanoz ve soğanı piyazlık domatesi ise yemeklik doğrayıp üzerine sumak ek edip karıştıralım.
Haşlanan tavuğu küp küp doğrayalım. Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtalım. Isınan yağa baharatları ekleyelim. Akabinde tavuğu da ekleyip kavurma sürecine başlayalım.
Kavrulan tavuğun üzerine domates soğan ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Hafif canlı kalacak biçimde soteleyelim.
Ocağımızın altını kapatalım. Sandviç ekmeğini kesip iç kısmını tavanın yağına bastıralım ve servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
 
Üst Alt