Tavuk Tantuni

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
500 gram kemiksiz tavuk göğsü
6-7 kaşık sıvı yağ
1 su bardağı su
Toz biber
Tuz
Salatası için;
2 orta uzunluk domates
Çeyrek bağ maydanoz
1 orta uzunluk kuru soğan (isteğe bağlı)
Tantuni ekmeği yahut açık sac ekmeği

Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı


Merhabalar,
Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşından küçük olacak halde doğrayalım.
Akabinde pişireceğimiz tavaya alalım, biraz tuz ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
Daha sonra biraz yağ gezdirelim ve 1 su bardağı su ekleyip haşlayalım.
1 su bardağı su ile istediğiniz kıvamda haşlandıysa suyunu çekince biraz daha yağ az tuz ve toz biber ekleyip kavuralım ve ocağı kapatalım.
Somun ekmek kullanacaksınız ekmeğin ortasını açıp salatasını koyalım (ben soğansız tercih ettim) ve tavuğu ekleyip servis edebiliriz.
İsterseniz açık ekmekle de yapabilirsiniz açık ekmeğe birebir formda dürüm yapabilirsiniz. Yanında turşu, şalgam yahut ayran ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
 
Üst Alt