Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600gram)
Haşlamak için su
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber ve ya pul biber (Acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
Lavaş ekmeği
İçine koymak için:
2 adet kuru soğan
Maydanoz, tuz
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır.
Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
Tuz ek edilerek karıştırılır.
Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
Porsiyonluk olarak haşlanmış tavuklar eklenip kavrulur.
Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
Lavaş serilip soğan yayılır.
Üstüne tavuk konulur.
Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.
1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600gram)
Haşlamak için su
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber ve ya pul biber (Acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
Lavaş ekmeği
İçine koymak için:
2 adet kuru soğan
Maydanoz, tuz
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır.
Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
Tuz ek edilerek karıştırılır.
Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
Porsiyonluk olarak haşlanmış tavuklar eklenip kavrulur.
Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
Lavaş serilip soğan yayılır.
Üstüne tavuk konulur.
Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.