Tavuk Yürek Sote Tanımı İçin Gereçler
1 kg tavuk yürek
Sıvı yağ
2 domates kabukları soyulmuş
1 tane soğan
1 tane kırmızı biber acı tatlı isteye bağlı
1 tane yeşil biber
Kekik
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Tuz
Tavuk Yürek Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yüreklerin uç kısımlarındaki yağlı olan kısmı keselim.
Akabinde yürekleri ortadan ikiye uzunlamasına keselim güzelce yıkayalım.
Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çekince soğanı ek edip karıştıralım akabinde biberleri ek edip karıştırın soğanlar biberleri solduktan sonra domateslerin suyunu sıkıp ek edin.
Baharatları ekleyin. 6-7 dakika bu biçimde pişirin. Sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun
1 kg tavuk yürek
Sıvı yağ
2 domates kabukları soyulmuş
1 tane soğan
1 tane kırmızı biber acı tatlı isteye bağlı
1 tane yeşil biber
Kekik
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Tuz
Tavuk Yürek Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yüreklerin uç kısımlarındaki yağlı olan kısmı keselim.
Akabinde yürekleri ortadan ikiye uzunlamasına keselim güzelce yıkayalım.
Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çekince soğanı ek edip karıştıralım akabinde biberleri ek edip karıştırın soğanlar biberleri solduktan sonra domateslerin suyunu sıkıp ek edin.
Baharatları ekleyin. 6-7 dakika bu biçimde pişirin. Sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun