Tavuklu Arpa Şehriye Salatası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Şehriyeler için:
1.5 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
Tavuk için:
Tavuk göğsü
Üstünü geçecek kadar su
Salata için:
1 kutu mısır
3 4 kornişon turşu
Limon suyu
Nar ekşisi
Tuz
1 közlenmiş kapya biber
Zeytin yağı
Dereotu

Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk yıkanıp üstünü su geçecek kadar uygun bir tencereye alınır orta ateşte üstü kapatmadan haşlamaya bırakılır(kaynama esnasında üstüne çıkan köpükler kepçeyle ara ara alınıp temizlenir).
Şehriyeler tencereye biraz yağ alınarak kavrulur(tavsiyem varsa granit tencere kullanılması) rengi hafif döndükten sonra sıcak su eklenir kapağı kapatılıp suyu çekene kadar kısık ateşte beklenir.
Tavukların haşlanması bir çatal yardımıyla kontrol edilir. Rahat kopuyorsa yada yenilerek anlaşılır. Fazla su süzülür(ben suyu daha sonra pilavda kullanmak için saklıyorum).
Şehriyelerin suyu tamamen çekince altı kapatılıp peçeteyle tencere ağzı örtülüp pilav demler gibi demlenmeye bırakılır. (5 10 dakika).
Tavuklar soğuduktan sonra didilir. Derin bir kaba alınır.
Kapya biber ve kornişon turşu dereotu uygun şekilde doğranır tavukların üstüne alınır. Mısır fazla suyu süzülerek ilave edilir.
Demlenmesi biten şehriyeler açılıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan şehriyeler de en son eklenerek karıştırılır.
Tercihe göre limon suyu nar ekşisi ve tuz atılır.Afiyetle .
Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt