Son konular

Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
1 kg tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet sarı kırmızı yeşil biber
2 adet soğan
3 diş sarımsak
4-5 adet kültür mantarı
Tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 kg patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Beşamel sos için;
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
200gr rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Haşlanan patateslerimizi bir çatalla yada bir aparatla eziyoruz .
Püre haline getirdikten sonra tereyağ ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Biraz soğuduktan sonra elimizde kartopu büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
Etimizi küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz .
Zeytinyağ ilave edip ocakta 3-4 dk rengi dönene kadar karıştırıyoruz.
Ocağın altını orta dereceye alıp 15 dk tencerenin kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
Sebzelerimizi çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz ilk olarak salça ilave edip karıştırıyoruz.
Daha sonra sebzeleri tuz ve baharat ekleyip güzelce karıştırıp tekrar kapağı kapalı bir şekilde 10 dk daha pişiriyoruz.
Daha sonra etimizi tepsimize alıyoruz, üzerine patates toplarını yerleştiriyoruz. Daha sonra uygun bir tavaya tereyağ ve unu alıyoruz ve kavuruyoruz, daha sonra karıştırarak sütü ilave ediyoruz tuz ve karabiber ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Bir kepçe yardımı ile patateslerimizin üzerine sosu gezdiriyoruz.
Patateslerin üzerini tamamen kapattıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun.

Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Antwort Tava Tanımı İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti ( yoksa dana etide olur ) 2 adet patlıcan 4 adet patates 2 adet kapya biber 3 adet sivri biber 2 adet soğan 3 adet domates 6 diş sarımsak Sosu için 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler 5-6 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı süt Sote için: Yarım kilo tavuk göğsü 1 kırmızı biber 1 soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Tuz, pulbiber, kekik Beşamel sos: 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler 1 kg patates İç harcı için 500 gram kıyma 1 adet soğan 3 adet yeşil biber 1 adet kapya biber 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Kara biber Pul biber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler 500 gr tavuk göğsü 1 adet kuru soğan Renkli paprika 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 bardak domates sosu 1 bardak su Tuz, karabiber, kekik Patates topları: 5-6 adet patates Tuz, karabiber Beşamel sos için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kremalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler Kek için; 2 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı un(az gelirse biraz daha ekleyin mutlaka) Kreması için; 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı şeker 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt